Nicusor Dan despre ancheta privind achizitia tramvaielor Imperio: „N-am nicio emotie, este o achizitie realizata de administratia Gabrielei Firea”

politica

Nicusor Dan, ancheta, Imperio, DNA, Imperio, Gabriela Firea, coruptie

Nicusor Dan spune ca nu are emotii in legatura cu anchetele incepute de Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruta Kovesi si DNA privind achizitia celor 100 de tramvaie de la Astra Arad de catre Primaria Capitalei. Licitatia a fost atribuita in mandatul Gabrielei Firea, iar contractul a fost semnat de Nicusor Dan.

Primarul reales al Capitalei a vorbit despre ancheta la „Studio Politic” de la Digi24 : „Nu exista control la noi in primarie pe subiectul asta. Este o achizitie publica desfasurata de administratia precedenta, a doamnei Gabriela Firea. Au fost doi ofertanti. Primaria, in administratia precedenta, a atribuit ofertantului caruia nu trebuia sa atribuie, s-au pronuntat CNSC si Curtea de Apel si au spus ca contractul trebuie oferit celuilalt ofertant – Astra Arad.

Administratia precedenta a spus asta, a atribuit, dar n-a semnat contractul. Noi am semnat, la cateva luni dupa ce am preluat mandatul. Si, din moment ce Curtea de Apel Bucuresti a spus ca contractul trebuie atribuit acestui ofertant Astra, n-am niciun fel de emotie.

Reamintim ca DNA investigheaza, deocamdata in rem, presupuse fapte de coruptie si abuz in serviciu facute la nivelul comisiei de licitatie de la STB. EPPO ancheteaza faptul ca Astra Arad ar fi depus o scrisoare de garantie pentru accesarea fondurilor europene care s-ar fi dovedit a fi falsa, au explicat surse judiciare. Fondurile europene ar fi fost pierdute, iar achizitia se deruleaza acum din fonduri nationale.

Dosarul DNA si EPPO ar fi plecat de la o plangere a sindicatului din STB. In ceea ce priveste scrisoarea de garantie falsa, acest lucru ar fi fost semnalat de BNR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: