Nicusor Dan este gata sa predea conducerea USB catre Clotilde Armand

politica

Uniunea Salvati Romania (USR) isi propune sa obtina 10% la alegerile parlamentare, a spus, duminica, intr-o emisiune TV, Nicusor Dan. In ce priveste conducerea formatiunii, Dan a spus ca nu are nimic impotriva, daca Clotilde Armand va fi mai apreciata, sa faca un pas inapoi.

„Strict formal, o sa avem o fuziune intre USB si USR (Uniunea Salvati Romania), la acea fuziune, in mod logic, vom face procedura de alegeri, vom decide atunci”, a spus liderul USB, intrebat, la Digi 24, daca viitorul partid va fi condus de el sau de Clotilde Armand.

Nicusor Dan a mai spus ca inca din anii 97-98, cand tinea un seminar de politica la Paris, si-a dorit sa impinga in fata tineri care sa intre in politica si el sa se intoarca la matematica.

„As fi foarte fericit sa existe asa de multi oameni ca eu sa pot sa ma retrag sa fac matematica. Daca lumea o s-o aprecieze mai mult pe Clotilde, in orice secunda fac un pas inapoi”, a mai comentat el, intrebat daca se simte eclipsat de fostul candidat al USB la primaria Sectorului 1.

Prezenta in aceeasi emsiune, Clotilde Armand a spus, referitor la o eventuala candidatura la sefia USR, ca nu isi doreste nimic pentru ea, dar daca Nicusor Dan ii va cere, se va implica in conducerea partidului.

In privinta viitorului partid, Nicusor Dan a precizat ca obiectivul este sa obtina 10% la alegerile parlamentare si ca USR ar putea fi „umbrela” sub care sa se adune toate formatiunile politice noi.

„Nu ne propunem sa avem filiale in toate orasele si comunele din Romania, ci doar acolo unde se manifesta oameni care vor sa schimbe. Este nerezonabil sa ne gandim ca vom putea sa facem, sa inventam noi niste oamenii peste tot. (…) Pentru moment, cred ca raspundem unei necesitati a societatii, exista un public dezamagit de tot ce a insemnat clasa politica pana acum, este adevarat ca este mai mult urban”, a declarat Dan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: