Nicusor Dan il bate pe Piedone, castiga alegerile din Bucuresti – Amplu sondaj realizat la comanda Digi24

politica

Un amplu sondaj realizat de AtlasIntel,  la comanda Digi24, arata ca Nicusor Dan ar castiga alegerile pentru Primaria Capitalei, daca duminica viitoare ar avea loc scrutinul. Nicusor Dan ar obtine 37,1% din voturi pentru Primaria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, 30%, iar candidatul PSD-PNL, medicul Catalin Cirstoiu, 17,4%.

Intentii de vot pentru candidatii la Primaria Capitalei:

Nicusor Dan (Alianta Dreapta Unita) – 37,1%
Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 30%
Catalin Cirstoiu (PSD-PNL) – 17,4%
Mihai Enache (AUR) – 4,9%

Sondajul mai arata ca, in functie de nivelul de studii, Piedone obtine 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, in timp ce Nicusor Dan obtine aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

Intrebati cine a fost cel mai bun primar al Bucurestiului dupa 1989, 27,5% dintre bucuresteni au raspuns Nicusor Dan. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul trei de Traian Basescu cu 18,6%.

Intentii de vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB):

PSD-PNL – 36%
Alianta Dreapta Unita (USR, Forta Dreptei si PMP) – 29,5%
AUR – 8,4%
PUSL (partidul lui Cristian Popescu Piedone) – 5,7%
SOS Romania (partidul Dianei Sosoaca) – 2,5 %
REPER – 2,4%

Sondajul AtlasIntel a fost realizat in perioada 5-8 aprilie, pe un esantion de 1.092 de persoane si masoara intentiile de vot pentru Nicusor Dan, Catalin Cirstoiu, Cristian Popescu Piedone si Marian Enache (AUR), candidatii inscrisi pentru Primaria Bucuresti la alegerile din 9 iunie.

AtlasIntel a fost cea mai precisa casa de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, precizeaza Digi24.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: