Nicusor Dan intra cu maturoiul in Primaria Capitalei: „Prima actiune va fi demiterea directorului Directiei Juridice”. Ce se intampla cu „caracatita” lui Firea

politica

Noul primar al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat luni seara ca prima actiune pe care o va lua dupa ce se va instala in functie ca fi sa il demita pe directorul Directiei Juridice. Acesta a avizat favorabil de-a lungul timpului referatele privind constructii abuzive in Bucuresti.

„Prima actiune va fi demiterea directorului Directiei Juridice”, a anuntat taios Nicusor Dan la B1 TV.

El a mentionat ca activitatea rubedeniilor si „prietenilor” de familie din Voluntari ai Gabrielei Firea va fi evaluata.

„Mare parte dintre cei din ‘caracatita’ vor pleca singuri. Cei care au dat concurs si concursul are toate aparentele de legalitate, e abuz sa il desfiintezi. Dar activitatea lor va fi evaluata lunar, la doua luni”, a mentionat Nicusor Dan.

El a mai spus ca urmeaza audit in Primaria Capitalei pentru a afla exact cum si pe ce s-au cheltuit banii bucurestenilor.

„Este o promisiune de transparenta pentru Primaria Generala si sper ca prin votul consilierilor sa cerem acelasi lucru si primariilor de sectoare. Ne vom duce si pe dosarele de coruptie, pe retrocedari. Dar mandatul meu este sa rezolvam problemele mari ale Bucurestiului si sa ii dam o directie de dezvoltare. O companie va fi contractata pentru auditul primariei. Probabil in jumatate de an vom avea auditul. In orice caz, foarte repede veti afla situatia financiara a primariei”, a promis noul primar.

„O actiune simbolica va fi deschiderea usii primariei, aceea va functiona ca usa a primariei, bucuresteanul sa stie ca aia este primaria lui”, a mai spus Nicusor Dan.

Mai mult despre:

Comentarii: