Nicusor Dan l-a dat afara directorul Spitalului Coltea, omul lui Firea. Medicii din spital spun ca acesta este ruda cu Firea

politica

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat miercuri ca l-a schimbat din fucntie pe directorului Spitalului Clinic Coltea, Mircea Lupusoru. Acesta a fost promovat de Gabriela Firea, iar actiunile sale au starnit in luna februarie o revolta a medicilor din spital.

„Am hotarat sa nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Coltea, Mircea Lupusoru. E nevoie de o noua conducere a acestui spital si va urma un concurs pentru asta.

Pana la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de catre Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universitatii Reykjavik din Islanda si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, un bun profesionist din domeniul sanatatii.

Hotararea mea fusese luata cu ceva vreme in urma, iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesara in acest spital si in alte spitale din subordinea Primariei Capitalei. Le multumesc medicilor care au semnalat inclusiv astazi problemele de management din spital”, a anuntat Nicusor Dan, miercuri.

Lupusoru a avut probleme si cu ANI.

”In cazul lui Mircea Ovidiu Denis Lupusoru, inspectorii de integritate au constatat ca, in perioada 10 martie – 18 octombrie 2017, a detinut simultan functia de director medical in cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” si calitatea de asociat unic, respectiv functia de administrator al unui cabinet medical individual”, arata ANI, in 2018.

Pe data de 5 februarie 2021, noua doctori de la Spitalul Coltea din Bucuresti au transmis o scrisoare catre Primaria Capitalei si Ministerul Sanatatii in legatura cu „abuzurile” lui Lupusoru. Ei acuzau nereguli financiare si de organizare a fluxului medical.

Cei noua doctori care semnau sesizarea sunt: Ilinca-Mihaela Savulescu-Fiedler, Adriana-Luminita Gurghean, Dan Victor Spataru, Ioana Tudor, Corina-Simona Homentcovschi, Anca Maria Mihailescu, Roxana Nicoleta Siliste, Raluca-Mihaela Ciomag si Ana-Maria Vintila.

O parte dintre medicii din spital sustin ca acesta ar fi ruda cu Firea. Lupusoru a fost vazut deseori la evenimente publice alaturi de Firea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: