Nicusor Dan: „Nu mai am niciun ban. Mi-am curatat toate economiile”

politica

Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, spune, intr-un interviu acordat News.ro, ca pentru campania electorala la parlamentare partidul a reusit sa stranga doar 150.000 de euro din donatii, fata de 300.000 de euro, cat stransese in campania din Bucuresti de la locale. ”Eu nu mai am niciun ban. Inca de la alegerile din 2012, mi-am curatat toate economiile”, afirma liderul USR.

Nicusor Dan spune ca partidul sta mai rau decat in campania de la locale din Bucuresti, din punctul de vedere al donatiilor primite pentru campanie.

„Atunci (la alegerile locale – n.r.) am reusit sa strangem 300.000 de euro, in precampanie si campanie, iar acum nu am strans decat 150.000 de euro, asta si din cauza ca principalii nostri donatori si-au atins limita maxima cu care pot finanta un partid, in campania locala. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu doua, trei exceptii, in schimb am avut mult mai multe donatii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donatii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra si o sa continuam sa primim”, a afirmat Nicusor Dan, potrivit news.ro.

Liderul USR a mentionat ca un aspect important este faptul ca AEP nu a rambursat banii pe care i-au cheltuit in campania pentru alegerile locale.

„Asa cum prevede legea, AEP trebuie sa ramburseze banii tuturor partidelor care au facut cel putin 3%, iar noi am facut 30% . Au intarziat, mai intai au spus ca ii primim in septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o noua data, 5 decembrie, cand nu ii vom mai putea folosi, din pacate”, a explicat el.

Intrebat daca va veni cu bani de acasa, Nicusor Dan a raspuns: „Eu nu mai am niciun ban. Inca de la alegerile din 2012, mi-am curatat toate economiile. Sper, colegii mei, conform legi, banii vin de la candidati, iar partidul nu mai poate sa stranga. Deci o sa avem donatiile online care se vor duce la candidati si sper ca ceilalti colegi ai mei sa reuseasca si sa se imprumute cu bani. Sa incepi o campanie electorala cu 100.000 de euro e cam putin”, a mai afirmat Dan.

Interviul integral cu presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, va fi difuzat vineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: