Nicusor Dan nu mai are televizor acasa de 8 ani. Decizie luata impreuna cu sotia sa, Mirabela: „Televizorul l-am ambalat in momentul in care s-a nascut fetita” – Video

life

Mirabela Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, si sotia sa, Mirabela, au dezvaluit in podcastul lui Radu Buzaianu ca nu mai au televizor in casa de 8 ani. Ei au luat aceasta decizie pentru a-si proteja copiii.

„Televizorul l-am ambalat in momentul in care s-a nascut fetita, acum 8 ani. Nu avem televizor de 8 ani. Ideea este ca tot ce inseamna gadget, am inteles de la un medic specialist, o suprastimulare a copiilor in primii ani de viata nu este benefica”, a spus sotia lui Nicusor Dan, Mirabela.

„Slabeste capacitatea de atentie”, a subliniat Nicusor Dan.

„Atunci noi am zis ca ar fi o responsabilitate prea mare pentru noi sa stim ce facem cu telecomanda, cand sa dam, cand sa nu dam, si atunci am zis ca mai bine taiem de tot.

Noi avem, adultii, dupa ce copiii adorm, avem laptop si urmarim inregistrari ale emisiunilor si filme.

Fetita, incepand cu varsta de 4 ani, are o data pe saptamana, ii proiectam o data pe saptamana pe peretr un fim de desene animate. Sau mergem la cinema. Aceasta este portia ei saptamanla, cel mic trebuie sa astepte si el varsta de 4 ani”, a explicat Mirabela Dan.

Academia Americana de Pediatrie recomanda limitarea timpului petrecut in fata ecranului la o ora pe zi pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani, si evitarea completa a expunerii la ecran pentru copiii sub 18 luni, cu exceptia apelurilor video.

Efecte negative:

Intarzierea dezvoltarii limbajului:

Expunerea excesiva la televizor poate intarzia dezvoltarea limbajului si a abilitatilor cognitive, deoarece copiii foarte mici invata cel mai bine prin interactiuni directe cu oamenii si mediul lor.

Un studiu a aratat ca copiii care petrec mai mult timp uitandu-se la televizor au scoruri mai mici la testele de vocabular si citire .

Probleme de atentie si comportament:

Privitul excesiv la televizor in primii ani de viata a fost asociat cu probleme de atentie si comportament la varste mai mari.

Continutul rapid, schimbarile rapide de scene si expunerea la imagini violente sau inadecvate pot influenta negativ dezvoltarea atentiei si a comportamentului copilului.

Obezitatea:

Copiii care petrec mult timp in fata televizorului sunt mai predispusi la un stil de viata sedentar, ceea ce poate contribui la obezitate.

Publicitatea la alimente nesanatoase si obiceiurile alimentare necorespunzatoare in timpul vizionarii TV pot, de asemenea, contribui la probleme de greutate .

Impact negativ asupra somnului:

Vizionarea televizorului, in special inainte de culcare, poate afecta calitatea si durata somnului copiilor, ducand la probleme de somn pe termen lung.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: