politica

Nicusor Dan o da pe Firea pe mana procurorilor: „Complice la greva ilegala, ancheta penala sa fie extinsa impotriva celor care l-au girat si incurajat pe Petrariu”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a cerut miercuri ca autoritatile sa declanseze o ancheta penala si in cazul Gabrielei Firea, pe care o acuza ca este in spatele grevei ilegale a soferilor STB. „Complicitatile politice din aceasta greva trebuie expuse public. Cred ca e in Firea lucrurilor ca ancheta penala sa fie extinsa impotriva celor care l-au girat si incurajat pe Petrariu”, arata primarul general.

„Demisia de aseara a sindicalistului Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (si probabil si din PSD) e o incercare de a acoperi urmele si implicarea sefei lui, Gabriela Firea, in greva ilegala de la STB.

Sa nu uitam: timp de cinci zile, Gabriela Firea si PSD Bucuresti au lasat 2 milioane de bucuresteni fara transport public de suprafata (si ar fi vrut sa-i lase si fara transportul din subteran, asa cum a spus Petrariu duminica).

Complicitatile politice din aceasta greva trebuie expuse public. Cred ca e in Firea lucrurilor ca ancheta penala sa fie extinsa impotriva celor care l-au girat si incurajat pe Petrariu.

P.S. N-am auzit nicio scuza si nicio parere de rau de la fostul primar Firea sau de la subordonatii ei pentru acest grav deserviciu facut bucurestenilor. Vad o lipsa totala de empatie din partea cuiva care de ani de zile vrea sa ne convinga ce mult ii pasa de oameni”, a transmis, miercuri, Nicusor Dan.

Seful sindicatului STB, Vasile Petrariu, a trebuit sa se prezinte marti la audieri la Politia Transporturi pentru a da explicatii in legatura cu greva pe care judecatorii au declarat-o ilegala.

Petrariu a fost citat in calitate de martor si a venit insotit de un avocat. In acest dosar se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu.

Dupa ce a iesit de la audieri, Petrariu a anuntat ca greva a fost suspendata.

„Activitate s-a reluat marti dimineata, dupa ce luni seara am avut o sedinta de peste doua ore cu membrii CA, la sediul Primariei Capitalei. Am discutat toate problemele, inclusiv aceea a directorului general. Practic, au preluat ei revendicarile noastre si urmeaza sa analizeze activitatea lui Adrian Crit”, a declarat Petrariu.

In ultimele zile, au mai fost chemati la audieri si alti membri ai sindicatului, dar acestia au refuzat sa faca declaratii. Avocatul lor a spus ca ei asteapta sa vada ce probe sunt contra lor inainte de a face declaratii.

In dosar au fost citati, in total, 14 membri de sindicat. Greva soferilor STB a inceput joi si a durat pana marti dimineata.

Vasile Petrariu a anuntat luni ca a demisionat din PSD si din functia de consilier general la Primaria Capitalei.

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a anuntat luni ca a demisionat din PSD si din functia de consilier general la Primaria Capitalei.

”Am vazut in ultimele zile cum Primarul General, Nicusor Dan, nu a oferit absolut nicio solutie la problemele legitime ale angajatilor Societatii de Transport Bucuresti (STB SA), dar incearca intr-un mod rusinos sa isi acopere propria incompetenta inducand ideea unui protest cu conotatii politice.

NU, domnule Nicusor Dan! Cei peste 10500 de angajati ai STB SA nu au iesit in strada pentru un partid sau pentru ca le-am zis eu! Au iesit in strada pentru ca dvs si conducerea penala pe care ati instalat-o la STB SA ati refuzat timp de un an de zile sa dialogati cu acesti oameni.

Problemele pe care angajatii STB SA le revendica nu au treaba cu politica, ci cu siguranta transportului public, cu abuzurile care se fac in societate, cu salariile si conditiile de munca.

Bucurestenii trebuie sa stie, domnule Dan, ca, desi le-ati dublat pretul biletului anul trecut, nu ati facut absolut nimic pentru a asigura conditii de calatorie mai bune. Si acum aveti tupeul sa incercati sa ii puneti pe bucuresteni impotriva angajatilor STB SA?! Cat de cinic sunteti, domnule Dan?!

Daca nu ati fi fost arogant si ne-ati fi acordat mai mult de un minut la discutii, poate ati fi aflat ca acesti angajati se tem ca in curand nu vor mai avea loc de munca. Pentru ca dvs si camarila dvs vreti sa externalizati mare parte din activitatile realizate astazi de angajatii STB SA. Asta inseamna mii de someri, mii de oameni care au familii acasa, care au copii pe care trebuie sa ii duca la scoala. Asta vi se pare politica sau viata, domnule Primar General?!

Raspundeti, domnule Dan, in ce tara civilizata ati vazut dvs ca infrastructura critica a unei metropole este externalizata sub masca ”eficientizarii” catre firmele de casa?!

Adevarul este ca dvs nu v-a pasat niciodata nici de bucuresteni si nici de angajatii STB SA. Pe toti ne-ati tratat cu dispret. Pe unii ii tineti in frig si fara apa calda, iar pe ceilalti ii mintiti in fiecare zi si vreti sa ii dati afara.

Va transmit un singur lucru, domnule Primar General: astazi imi dau demisia din functia de Consilier General si din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotatie politica. Dumneavoastra aveti curajul sa va dati demisia din functia pe care o exercitati atat de slab?! Acum aveti vreo solutie la problemele si ingrijorarile oamenilor? Sunteti singurul vinovat pentru faptul ca bucurestenii trebuie sa suporte acest calvar!

Curaj, domnule Dan! Bucurestenii si-au pierdut rabdarea cu dvs!!!”, scrie Vasile Petrariu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

7 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

7 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

7 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

7 ore ago