politica

Nicusor Dan, parasit de PNL in cazul suspendarii PUZ-urilor de sector. Doar USR PLUS sustine proiectul primarului

Consilierii generali PNL au transmis, intr-o sedinta a conducerii PNL Bucuresti, ca nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioada de doi ani, cum a propus primarul general Nicusor Dan, au declarat surse liberale pentru News.ro.

“Mai bine demisionam din functie decat sa votam suspendarea PUZ-urilor pe 24 de luni. Dezvoltatorii imobiliari ne vor da in judecata si vor cere daune. Nu vrem sa riscam”, a fost argumentul lor.

Presedintele PNL Ludovic Orban nu i-a contrazis, dar nici nu le-a sustinut punctul de vedere, potrivit surselor citate.

Varianta propusa de consilierii generali PNL e ca PUZ-urile de sector sa fie suspendate doar 3 luni. Nicusor Dan va incerca sa stranga o majoritate care sa ii sustina varianta de suspendare a PUZ-urilor pentru 24 de luni, insa o decizie nu poate fi luata fara voturile PNL.

Si seful consilierilor PSD, Aurelian Badulescu, a anuntat ca pesedisti nu vor vota proiectul lui Nicusor Dan.

„Grupul consilierilor generali PSD, al carui lider sunt, vor vota impotriva unei initiative a unui domn care incepe sa frizeze din ce in ce mai mult cu patologia penalului. Este o anomalie. Aceasta este o discutie pe care trebuie sa o aiba specialistii. PUZ-urile coordonatoare sunt initiativele sectoarele, nu sunt initiativele persoanelor fizice sau juridice care desfasoara un proiect imobiliar. Asta inseamna blocarea tuturor proiectelor care au fost inainte de noi si dupa noi. Noi vorbim de proiecte care vin si cu doua legislaturi in urma si le continuam”, a declarat consilierul general Aurelian Badulescu pentru ziare.com.

Consilierii USR PLUS au fost singuri care au anuntat ca sustin proiectul lui Nicusor Dan.

Negocierile pe aceasta tema ar putea continua, dat fiind ca sedinta Consiliului General care are pe ordinea de zi si subiectul PUZ-urilor e programata vineri, la ora 11.00.

Primarul general al Capitalei Nicusor Dan a afirmat cu privire la hotararea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General de vineri referitoare la suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6, ca este scandalos ca intr-un oras unde exista o mare problema a poluarii sa avem sute de hectare de spatii verzi care prin aceste PUZ-uri sa devina spatii construibile.

„Este absolut scandalos, este absolut scandalos ca in situatia in care avem o poluare a aerului, in situatia in care avem zeci de mii de copii care sufera de boli respiratorii, in situatia in care avem zeci de mii de varstnici care sufera de boli cardiovasculare din cauza acestei poluari atmosferice in Bucuresti, sute de hectare de spatiu verde, repet, sute de hectare de spatiu verde, nu e o metafora, e vorba de sute de hectare de spatiu verde, prin aceste PUR-uri de Sector urmeaza sa devina, sa-si piarda statutul de spatiu verde si sa devina spatii construibile, este inadmisibil. In al doilea rand, vorbesc punctual, dar e o chestiune importanta”, a afirmat primarul general.

Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania – Urbanis a adresat o scrisoare deschisa Consiliului General al Municipiului Bucuresti si primarului Capitalei, Nicusor Dan, prin care cere lamuriri privind masura anuntata de edil si se intreaba ce se va intampla cu certificatele de urbanism si autorizatiile de construire deja emise de catre Primaria Capitalei si primariile de sector si daca se vor acorda despagubiri sau compensatii pentru daunele cauzate de suspendarea lucrarilor din domeniul privat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: nicusor dan

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

3 ore ago

Surse: Cum a fost tratat Cirstoiu de liderii PSD in sedinta maraton a Coalitiei. Medicul a iesit azi cu un mesaj la adresa „politicienilor”

Surse politice au relatat pentru aktual24.ro cum a fost tratat Catalin Cirstoiu de catre reprezentantii…

20 de secunde ago

Ciolacu: „Firea va castiga. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut marti ca medicul Cirstoiu a fost transformat in "Bin…

O oră ago

Germania a devenit gigant european si in materie de armament. In curand va fi al patrulea producator de armament din lume

Tarile din Europa au cheltuit impreuna, anul trecut, mai multi bani pe armament decat Rusia,…

41 de minute ago

Dictatorul Alexandr Lukasensko le-a dat indicatii pretioase geologilor: „Sapati si gasiti petrol in Belarus!”

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, l-a insarcinat pe noul ministru al resurselor naturale si protectiei mediului,…

2 ore ago

Germania face presiuni asupra SUA pentru a furniza Ucrainei inca un sistem Patriot – Bloomberg

Guvernul german face presiuni asupra Statelor Unite pentru a furniza Ucrainei cel putin inca un…

40 de minute ago