Nicusor Dan: „Piedone face circ. Primarii oraselor occidentale nu accepta sa li se pupe mana”

politica

Cristian Popescu Piedone, nepoti, tradatori, angajari, primarie, ANI

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat, marti seara, despre contracandidatul sau la Primarie, Cristian Popescu Piedone, ca „face circ” si este „un esec” al clasei politice si al spatiului mediatic, el adaugand ca primarii unor orase occidentale nu „merg cu roaba pe strada” si nu accepta „sa li se pupe mana”.

„Marturisesc ca mi-a luat un timp sa inteleg oamenii care intentioneaza sa il voteze pe Cristian Popescu Piedone, pentru ca eu cred ca faptul ca oamenii isi pun sperante intr-un om cum este Cristian Popescu Piedone inseamna un esec al unei clase politice din care fac si eu parte si un esec, cumva, al spatiului mediatic. (…) Este un mascarici, in esenta; face circ”, a spus Nicusor Dan, pentru Realitatea Plus.

El a aratat ca altul ar trebui sa fie modelul de primar pentru Bucuresti.

„M-am tot gandit care ar trebui sa fie dialogul cu cineva de buna credinta – pentru ca am mare respect pentru oamenii care spun ca vor sa il voteze pe domnul Piedone – care este mesajul care le-ar fi util. Si in discutiile pe care le am si eu, si oamenii care strang semnaturi, cei care il voteaza spun: ‘Stim ca este un hot, numai ca este un manager’. Si atunci eu le-as pune intrebarea: unde vrem noi sa ducem Bucurestiul acesta? Vrem sa il ducem, in opinia mea, acolo unde este Koln, unde este Paris, unde este Roma, adica unde sunt orasele unde ne place sa ne ducem si la care ne place sa ne raportam. Credeti ca primarul din Koln merge cu o roaba pe strada si da un telefon, la fiecare groapa pe care o gaseste? Sau este un om care se imbraca la costum, care vorbeste cu marile banci, cu marii dezvoltatori si care da un cadru de dezvoltare orasului? Eu cred ca acesta este modelul. (…) Adica, in niciun caz cineva care merge pe strada si accepta sa i se pupe mana; nu cred ca este primarul pe care noi il vedem in Paris sau in Londra”, a adaugat primarul, citat de Agerpres.

Nicusor Dan s-a aratat nedumerit si de faptul ca reprezentantii PNL si PSD lauda mandatul Gabrielei Firea, mentionand ca daca a fost un primar atat de bun, ar fi trebuit sa o propuna din nou drept candidata. Potrivit acestuia, Gabriela Firea a fost un administrator „extrem de slab”, deoarece „a dus Radet-ul in faliment”, dar si Primaria.

„Eu vad ca in toate punctajele astea de partid se tot repeta chestiunea asta despre cat de bun primar a fost Gabriela Firea si cum eu doar am continuat. Eu am o singura intrebare. Daca a fost un primar asa de bun doamna Firea, de ce nu e candidatul? (…) Nu stiu (de ce nu este candidata, n.r.) Sa raspunda cine a ocolit-o in aceasta alianta. (…) Eu am gasit datorii curente de trei miliarde de lei. Adica, oricare din creditorii nostri putea sa ne blocheze conturile pentru acesti trei miliarde si chiar o facusera. Trebuia sa organizam Euro 2020 si nu aveam bani de investitii, pentru ca ne erau blocate conturile”, a spus el.

Acesta a pus atacurile politice care i-au fost aduse in ultima perioada pe seama campaniei electorale. Totodata, i-a indemnat pe bucuresteni sa compare rezultatele din mandatul sau cu cele ale administratiei anterioare.

„In lipsa de proiecte si de idei, folosesti cuvinte dure. Ce pot sa spun altceva? Eu sunt gata sa discutam pe cifre, pe proiecte; cine, ce a inceput, ce-a terminat. Cati bani europeni am luat, cati kilometri de termoficare am facut, cate autobuze am adus, benzi unice… toate cifrele astea”, a mai mentionat edilul general.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: