Nicusor Dan, reactie in forta. Plangere penala impotriva lui Serban Nicolae: „Este infractor cine face plangeri penale stiind ca minte”

politica

Nicusor Dan a anuntat, miercuri, ca va depune plangere penala pentru denunt calomnios impotriva celor noua parlamentari PSD, in frunte cu Serban Nicolae, care i-au facut plangere la DNA pentru luare de mita, trafic de influenta si santaj.

„Pentru acesti parlamentari voi face plangere penala pentru denunt calomnios. Cine face plangere penala stiind ca minte este un infractor, o sa le fac plangere penala pe acest subiect”, a anuntat Nicusor Dan, miercuri dimineata.

Noua parlamentari PSD, in frunte cu Serban Nicolae, au depus marti un denunt penal impotruva lui Nicusor Dan, pe care il acuza, printre altele, de luare de mita. Denuntul a fost depus prin casa de avocatura Piperea si Asociatii.

Cei noua parlamentari sunt Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihalcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Caruceriu si Florin Manole. Toti sunt parlamentari de Bucuresti, in conditiile in care PSD Bucuresti este condus de Gabriela Firea.

In denuntul penal, Nicusor Dan este acuzat de santaj, luare de mita, trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani. Parlamentarii PSD se folosesc si de inregistrarea audio publicata de Dana Budeanu.

Parlamentarii PSD mai sustin ca, cu ajutorul Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan ii santajeaza pe investitorii imobiliari.

„In spatele acestor initiative aparent dezinteresate se afla in realitatea interesele financiare ale deputatului Nicusor Dan, care blocheaza proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior sa isi retraga actiunile, in schimbul unor sume de bani care intra in patrimoniul acestuia cu titlu de donatie”, sustin parlamentarii PSD.

Nicusor Dan a anuntat, marti, ca o da in judecata pe Gabriela Firea pentru „dejectiile aruncate in spatiul public” si a explicat apoi detaliat cazul surprins in inregistrarea data publicitatii de Dana Budeanu.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie primarului PSD in functie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, ca am luat bani pentru a ajuta cetatenii in diferite chestiuni. Este o afirmatie mincinoasa, va trebui sa raspunda. Inteleg ca ea nu poate sa conceapa ca cineva sa isi dedice 15 ani din viata sa apere niste principii, ca nu este sistemul ei de valori, ca cineva poate sa doneze din banii lui gratuit pentru o cauza. Nu poate sa conceapa, ca nu exista in sistemul ei de valori.

Cand faci afirmatii mincinoase despre cineva trebuie sa platesti. Si am obligatia sa apar spatiul public de dejectii revarsate de un constracandidat politic”, a anunta Nicusor Dan.

El a explicat apoi in amanuntime ce s-a intamplat in cazul cetateanului din Sectorul 4.

„Un cetatean din Secgtorul 4 a fost abuzat de Primaria Sectorului 4 care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin hotarare definitiva de Tribunalul Bucuresti. A fost demolat fara niciun act o proprietate existenta in baza unei autorizatii pe care chiar primaria o daduse. Inainte de a fi demolat, cetateanul abuzat a apelat la mine si m-a rugat sa il ajut. L-am ajutat, cum am facut de 15 ani cu mii de oameni din Bucuresti si din tara.

(…) Sunt acuzat ca am folosit functia publica pentru a apara un cetatean. Este ridicola, este obligatia mea de parlamentar de a rezolva problemele cetatenilor din circumscriptie. Ma autodenunt, nu am facut doar acest gest, am rezolvat problemele multor cetateni: au venit taximetristii, am mers in instanta, am castigat. Am interventi cand Primaria a dorit sa betoineze Parcul Cismigiu, am intervenit in instanta am castigat.

Sunt acuzat ca am aparat un interlop. Niciodata, la miile de oameni care au venit la noi, nu am investigat cine sunt oamenii care vin sa ne solicite ajutorul. Ne-am uitat doar daca au dreptate sau nu au dreptate”, a declarat Nicusor Dan.

„Am atins punctele nevralgice ale caracatitei din primarie”, a mai explicat Nicusor Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: