Nicusor Dan, replica acida dupa ce Raluca Turcan a vorbit despre fuziunea dintre USR si PNL

politica

Liderul USR, Nicusor Dan, exclude varianta ca partidul sau sa fuzioneze cu USR. Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, ca „USR poate sa vina natural alaturi de PNL fie intr-o alianta, fie daca nu, la un moment dat, printr-o fuziune”.

„USR isi respecta angajamentul fata de alegatori si nu va intra in aliante cu vechile partide, nici cu PNL. Opozitia este obligata sa coopereze in Parlament pentru a opri atacurile PSD impotriva justitiei, dar asta nu inseamna ca USR se aliaza cu cineva.

Cat despre fuziunea despre care vorbeste Raluca Turcan nici nu poate fi vorba, nici acum si nici in viitor. USR are un proiect politic propriu pentru modernizarea Romaniei pe care il va realiza impreuna cu oameni devotati interesului public, neafectati de vechile metehne ale politicii, asa cum sunt cei care vin alaturi de noi.

PNL este dator, nu USR sau altcuiva, ci propriilor alegatori, cu o reforma interna”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat joi ca pe termen lung USR poate sa vina „natural” alaturi de PNL, fie intr-o alianta, fie printr-o fuziune.

„Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degraba ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamagit de sistemul politic de pana acum. Cred insa ca daca PNL va deveni acel vector politic din scena politica credibil, cu idei sustinute de dreapta, USR poate sa vina natural alaturi de PNL fie intr-o alianta, fie daca nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este solutia pe termen lung, pentru ca PNL are organizatii judetene, are nuclee dure cu oameni foarte corecti si foarte buni si implicati si cu deschidere pentru a le da oamenilor solutii”, a spus Turcan la Adevarul Live.

Ea a adaugat ca daca acest bazin al PNL ar fi pus impreuna cu un grup de tineri, in special in mediul urban, avand la baza in mare parte o dezamagire fata de clasa politica, formula rezultata ar fi una care sa dea „o forta in contrapondere la PSD”.

„Eu le spun doar celor de la USR ca PNL nu este un adversar, eu colaborez foarte bine cu colegii din USR, insa PNL are program, are echipa, are valori, are aceasta sansa de a restructura intern si cred ca pe termen lung putem colabora foarte bine”, a mentionat Turcan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: