Nicusor Dan rupe toate puntile de legatura cu USR: „Congresul USR este viciat prin practici demne de PSD si PNL”. Ce nereguli a constatat

politica

Fostul presedinte al USR, Nicusor Dan, are un mesaj dur de transmis delegatilor USR care, sambata, aleg un nou presedinte al formatiunii. El spune ca noul presedinte nu va avea legitimitate intrucat congresul este „viciat prin practici demne de PSD si PNL”.

„Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele. Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL. Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem.

USR-ul e constituit din oameni de buna credinta si poate inca sa-si realizeze misiunea pentru care s-a infiintat. In ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie.

Daca ar fi sa enunt azi priniplele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) – nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate – incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale.

In orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate”, anunta Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Uniunea Salvati Romania isi va alege un nou presedinte in cadrul Congresului extraordinar ce va avea loc sambata, la Poiana Brasov.

Vlad Alexandrescu si Dan Barna, parlamentari si vicepresedinti ai USR, candideaza pentru functia de presedinte, dupa ce fostul lider Nicusor Dan a demisionat din fruntea partidului.

Presedintele interimar, Levente Elek, va tine un discurs in deschiderea reuniunii, urmand sa fie stabilite detalii organizatorice privind procedura de vot si comisia electorala.

In continuare, fiecare candidat isi va prezenta programul politic, dupa care se va trece la vot.

Congresul se va incheia cu un concert de muzica clasica.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de USR la inceputul lunii octombrie, programul lui Vlad Alexandrescu are patru prioritati: USR — un partid modern, puternic si activ, deschis catre agenda cetateanului; o doctrina politica bazata pe principii si valori comune; conducerea partidului pe un drum comun si decizii bazate pe reguli, principii si valori; consolidare prin extinderea filialelor si o maniera de lucru bazata pe echipe eficiente.

Obiectivele generale pentru 2020 din programul lui Dan Barna sunt: transformarea USR intr-un partid capabil sa guverneze, cu program de guvernare coerent si realist si resurse umane credibile si competente pentru a guverna si a conduce institutii, preciza comunicatul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: