Nicusor Dan se amuza pe seama Gabrielei Firea, care si-a anulat inca un proiect propriu: „A facut din nou proba incompetentei sale”

politica

Nicuosr Dan, candidat la Primaria Capitalei, scoate in evidenta mai multe situatii in care Gabriela Firea a renuntat la propriile proiecte dupa ce le-a lansat.

„Gabriela Firea a facut din nou proba incompetentei sale, renuntand la taxa oxigen pe care a propus-o, care ar fi taxat accesul auto in oras. E absurd sa faci consultarea publica dupa ce masura este aprobata.

Tot Gabriela Firea a renuntat la banda unica la cateva zile dupa ce a fost implementata.

Tot Gabriela Firea si-a anulat singura licitatia pentru autobuze, alte licitatii pentru mijloace de transport fiindu-i anulate.

M-am pronuntat impotriva taxei oxigen. Bucurestiul are nevoie inainte de orice de mari parcari la marginea orasului conectate cu transportul public, de o strategie de parcare care sa elibereze prima banda si sa o dedice transportului public de suprafata, de un transport public cu orar predictibil (inclusiv pe infrastructura CFR), de piste de biciclete. Abia cand exista alternativa si transportul cu masina personala devine un lux sau o necesitate de business, aceasta trebuie taxata. Introducerea acum a taxei oxigen ar fi reprezentat o taxa in plus, cu nicio consecinta asupra traficului”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat marti ca va renunta la vinieta Oxigen, in urma reactiilor venite de la cetateni.

Ea a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca in luna martie va supune dezbaterii Consiliului General al Capitalei un proiect de hotarare care prevede anularea acestei taxe.

„Ceea ce anul trecut era valabil, acum nu mai este asa valabil, asta probabil ca ne apropiem de data de 1 martie, data la care urma sa introducem taxa Oxygen si restrictiile de trafic in zona ZACA.

Cele doua materiale video incarcate de mine au fost vizionate de peste 2,5 milioane de oameni. Am primit peste 6000 de mail-uri, zeci de mii de mesaje, am primit peste 1600 de petitii, in majoritatea acestora oamenii nefiind de acord cu restrictiile de trafic si impunerea taxei Oxygen. Avem o rata de respingere de 90% a masurii, din mesajele primite.

In trei ani si jumatate, nu am revenit niciodata asupra unei decizii. Este un precedent ceea ce se intampla, in sensul ca acest precedent a fost creat in special de factorul politic. Eu sper si subliniez sa nu se constituie acest moment intr-un precedent, pentru ca poate fi periculos. Acela de a fi de acord cu o masura, de a sti ca este necesara, iar apoi in an electoral sa se schimbe opinia din cauza unor declaratii politice. Sunt primar general si pentru cei care m-au votat si pentru cei care nu m-au votat. Sunt de acord cu cei care spun, chiar daca au fost in minoritate de aceasta data, ca nu mai putem continua asa. In Bucuresti, ca in toate orasele mari, exista poluare. Nu atat de exagerata precum s-a insinuat politic la inceputul anului. Tarile care au castigat pariul cu poluarea au realizat un parteneriat intre autoritatea centrala si cea locala, dar si cu cetatenii. Poluarea nu este doar raspunderea primarului, ci a noastra, a tuturor. Vrem mai multe masini in trafic? Se pare ca da! Vrem sa mintim in domeniul poluarii? Se pare ca da!

Prin efectul legii sunt primar general atat pentru cei care m-au votat, dar pentru cei care nu m-au votat. Voi fi primar general si dupa luna iunie, daca trec cu bine peste scrutinul electoral”, a declarat Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: