Nicusor Dan spulbera manipularile lui Dragnea: „Sa-si aduca aminte ca la DNA este un dosar un lucru”

politica

Nicusor Dan reactioneaza dur dupa ce Liviu Dragnea a declarat ca PNL strange semnaturi pentru USR, astfel incat aceasta formatiune sa poata participa la alegerile parlamentare.

Nicusor Dan ii aduce aminte lui Liviu Dragnea ca a depus o sesizare la DNA privind modul in care atat PNL, cat si PSD, au strans semnaturi la alegerile locale.

„Presedintele PSD Liviu Dragnea ne-a acuzat ca strangem semnaturi cu ajutorul PNL. Am doar cateva precizari:

1. Domnul Dragnea ar trebui sa-si aminteasca ca la Directia Nationala Anticoruptie este un dosar in lucru privind falsificarea semnaturilor pe listele de sustinere a unor candidati la alegerile locale din Bucuresti. In denuntul care a dus la deschiderea dosarului sunt amintite si PSD si PNL;

2. Domnul Dragnea vorbeste de funie in casa spanzuratului. Ii amintesc ca este condamnat penal definitiv pentru infractiuni in legatura cu fraude electorale;

3. Ii amintesc, din nou, domnului Dragnea ca PSD este co-autor al unei legi vadit anti-democratice prin care este restrictionat dreptul constitutional de a fi ales prin impunerea unui prag aberant de semnaturi necesare partidelor sau candidatilor independenti pentru a candida;

4. Uniunea Salvati Romania strange semnaturi pe bune, in strada, prin propriile forte. Nu le falsifica prin birouri, nu copiaza baze de date cu CNP-uri, asa cum fac vechile partide de 25 de ani”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

USR trebuie sa stranga 200.000 de semnaturi pentru a putea participa la alegerile parlamentare. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca PNL strange semnaturi pentru partidul lui Nicusor Dan, afirmand ca liberalii si USR ”gandesc la fel, iubesc la fel”.

‘Am inteles ca PNL strange semnaturi pentru USR. Au inceput sa ne spuna din ce in ce mai multi oameni”, a afirmat presedintele PSD la Antena 3.

Intrebat de ce PSD nu strange semnaturi pentru PRU, Liviu Dragnea a spus afirmat ca relatia dintre PSD si PRU este diferita de cea dintre PNL si USR.

”Ei probabil sunt impreuna, gandesc la fel, iubesc la fel, noi nu suntem in relatia asta cu PRU”, a explicat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: