Nicusor Dan, transant: „Intr-o tara civilizata ar fi trebuit ca Grebla, prefectul Hopinca, arhitectul-sef si toti oamenii de la Inspectoratul de Stat in Constructii sa fie azi la puscarie”

politica

Primarul Capitalei Nicusor Dan a enumerat cateva persoane despre care considera ca „intr-o tara civilizata ar trebui sa fie azi in puscarie”, si anume arhitectul-sef al Bucurestiului Stefan Dumitrascu, care a spus consilierilor generali, atunci cand au fost votate planurile urbanistice zonale de sector, ca sunt legale. Edilul general a mai precizat ca tot intr-o tara civilizata ar trebuie sa fie astazi la inchisoare si „toti oamenii de la Inspectoratul de Stat in Constructii”, precum si „prefectii, incepand cu domnul Grebla si terminand cu domnul Hopinca”.

„Eu am precizat azi in conferinta de presa care sunt persoanele despre care eu cred ca intr-o tara civilizata ar trebui sa fie azi in puscarie. In primul rand, arhitectul-sef din momentul in care s-au votat planurile urbanistice zonale de sector, domnul Stefan Dumitrascu, care acum e arhitectul-sef la domnul Negoita la Sectorul 3, s-a mutat de la Primaria Capitalei la Sectorul 3. El a spus consilierilor generali care au votat, «aceste planurile urbanistice zonale sunt legale», el a garantat, ca face un raport, consilierii generali au alte meserii, nu trebuie sa stie legalitatea a tot ceea ce voteaza”, a explicat Nicusor Dan, joi la postul B1 Tv, citat de news.ro.

Dan a adaugat ca Stefan Dumitrascu „a garantat, el a zis, «aceste planuri urbanistice zonale sunt legale, dumneavoastra decideti daca sunt oportune sau nu pentru Bucuresti»”.

„Apoi, toti oamenii de la Inspectoratul de Stat in Constructii, si central, si local, care, repet, de trei ani trebuiau sa verifice daca aceste documentatii sunt legale sau nu, si n-au facut nimic, si apoi prefectii, incepand cu domnul Grebla si terminand cu domnul Hopinca, care au avut pe masa cererea de verificare a legalitatii si care, de asemenea, n-au facut nimic”, a conchis edilul general.

Primarul Capitalei Nicusor Dan a declarat, joi intr-o conferinta de presa, ca in momentul acesta sunt anulate definitiv planurile urbanistice zonale de la sectoarele 1, 3, 5 si 6 si cele de la Sectoarele 2 si 4, incepand de luni, sunt din nou suspendate, aratand ca este o afacere de coruptie de cateva miliarde de euro.

Edilul general a mai afirmat ca este vorba de „mafia mobiliara, in complicitate cu politicieni si de la nivel local si central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun in paranteza interesul nostru public de a trai confortabil in orasul asta”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: