Nicusor Dan, transant: „Toni Grebla si prefectul Hopinca ar trebui sa fie la puscarie, dar noi nu suntem o tara normala” – Video

politica

Nicusor Dan

Primarul general Nicusor Dan a declarat, la podcastul lui Micutzu, ca fosti si actuali prefecti ai Capitalei ar trebui „sa fie la puscarie” din cauza modului in care au relationat cu patromoniul imobiliar al Capitalei.

Intrebat cine face parte din „mafia imobiliara”, Nicusor Dan i-a enumerat pe fostul prefect Toni Grebla si pe actualul prefect Rares Hopinca.

„Sunt niste prefecti care incep cu domnul Grebla, care a fost rasplatit cu functia de la AEP, o lista care se termina cu domnul Hopinca, care au pe masa PUZ-urile de sector si nu au facut nimic. In opinia mea, intr-o tara normala, oamenii astia ar fi in puscarie, dar noi nu suntem o tara normala”, a spus Nicusor Dan.

Luna trecuta, Nicusor Dan a relatat un caz „socant” privind o afacere imobiliara din Capitala.

„Va dau un singur exemplu, care pe mine m-a socat. Este o autorizatie pe Calea Dudesti, vizavi de Posta, este o cladire tringhiulara. Mai intai s-a dat autorizatie de patru etaje, apoi de sase etaje. Tribunalul a anulat-o pe asta de 6 etaje, a zis ca e prea inalta, ca nu respecta… La doua zile dupa ce tribunalul a anulat, primaria sectorului a dat autorizatie de opt etaje”, a spus primarul in podcastul HappyFish.

Iar abia acum urmeaza aspectul „socant”.

„Noi am facut plangere la DNA si DNA a angajat un expert. Si expertul a concluzionat ca folosul necuvenit a fost de 600.000 de euro. Cu toate ca a concluzionat ca nu s-a respectat legea, ca s-au pus nu stiu cate etaje in plus, ca este un prejudiciu de 600.000, au zis ca nu este o fapta cu mare prejudiciu social si au propus clasarea.

Si noi ne-am dus si am contestat in Curtea de Apel Bucuresti si curtea a confirmat ca nu exista un pericol social si s-a terminat”, a concluzionat Dan cu o privire foarte expresiva.

„Este o lupta pe care suntem obligati sa o ducem, orasul asta se sufoca”, a adaugat primarul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: