Nicusor Dan, zis si facut. Plangere penala la Parchet impotriva primarului PSD care i-a trimis masinile de salubritate pe cap

politica

Deputatul independent Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, a mers, luni, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru a depune o plangere penala impotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a sefului Politiei Locale si a directorului Companiei de salubritate din acelasi sector, in urma evenimentelor petrecute la conferinta sa de presa de saptamana trecuta.

Nicusor Dan ii acuza pe acestia de delapidare si abuz in serviciu. „Politica grobianismului, pe care PSD o promoveaza de ani de zile in administratia locala, trebuie sa inceteze si sa dispara. Si pentru acest lucru muncesc zi de zi”, a anuntat Dan.

„La actiunea de acum cateva zile, pe 18 iunie, au fost folositi bani publici si angajati ai serviciului public de salubritate pentru impiedicarea unei conferinte de presa. A venit Politia nationala, vinovati sunt primarul Sectorului 5, seful Politiei Locale a Sectorului 5 si seful companiei de salubritate, companie publica a Sectorului 5, care au permis desfasurarea acestor activitati. Infractiunile sunt delapidare si abuz in serviciu, alaturi de tulburarea ordinii publice, pentru ca, asa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajati si bani publici, pentru o actiune in folosul partidului si in detrimentul unui competitor politic”, a declarat Nicusor Dan, in fata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, citat de Agerpres.

El a explicat ca plangerea este de competenta Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca primarul Sectorului 5 are si calitatea de avocat suspendat in acest moment, cat timp isi exercita functia de primar.

Potrivit lui Nicusor Dan, Daniel Florea ar fi cel care s-ar fi aflat in spatele evenimentelor.

„In mod clar, vinovat este conducatorul firmei de salubritate, care este o societate publica. Sigur, cei doi politisti locali care a fost la fata locului au avut o dispozitie de a sta acolo. Deci, probabil este vorba de seful Politiei Locale a Sectorului 5 si, mai mult ca sigur, in spatele lor a stat primarul Sectorului 5, Daniel Florea”, a spus Nicusor Dan.

Conferinta de presa sustinuta joia trecuta de Nicusor Dan a fost perturbata de claxoanele masinilor de salubritate ale Sectorului 5.

Conferinta a fost sustinuta la intersectia dintre strada Progresului si strada Doctor Constantin Istrati, unde a prezentat un punct de vedere asupra proiectelor dezbatute in sedinta de Consiliu General al Capitalei, dar si proiectul unui metrou de suprafata in zona.

Mai multe masini ale operatorului de salubritate au claxonat in mod repetat pe intreg parcursul conferintei. Nicusor Dan s-a adresat la un moment dat unui politist local, intrebandu-l de ce nu a luat masuri pentru a asigura linistea publica, insa politistul i-a cerut sa revina pe trotuar.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: