„Nicusor, Orban, Klaus – cei mai de succes politicieni. Nicusor a pornit de la absolut nimic”. Caramitru anunta cine va conta in plitica in urmatorii ani

analize

Andrei Caramitru scoate in evidenta faptul ca cei mai de succes politicieni din ultimii ani sunt Nicusor Dan, Ludovic Orban si Klaus Iohannis. „Cine il subestimeaza pe Nicusor Dan pentru urmatorii 15 ani este intr-o eroare totala”, subliniaza Caramitru.

„Cine sunt cei mai se succes politicieni din ultimii ani? Trei oameni: Nicusor, Orban, Klaus. De ce? E simplu:

– Nicusor acum vreo 15 ani era un necunoscut, fara bani si fara relatii, fara cine stie ce carisma. Dar foarte inteligent si incapatanat. In 15 ani – a construit si lansat USR (primul partid care a facut o Bresa reala in sistemul actual) si a devenit al doilea om cel mai votat in stat dupa Presedinte. Pornind de la absolut nimic. Ceva absolut senzational. Cine crede ca nu e cine stie ce, cine il subestimeaza pentru urmatorii 15 ani – este intr-o eroare totala

– Orban acum putini ani era marginalizat in PNL, fara nici o functie. A reusit sa castige toate alegerile de cand e Presedinte PNL, sa sufoce PSD dar sa si limiteze drastic cresterea USR. Ca rezultat politic e extraordinar.

– Klaus a reusit sa fie ales de 2 ori Presedinte cu scoruri uriase. Desi e luteran, etnic german, total diferit de marea masa a alegatorilor care vor mici si bere si manele. Si e extrem de respectat si in Romania si in strainatate.

Evident si Kovesi e la nivelul asta – dar nu e politician (desi inca sper ca va juca un rol si aici in viitor, poate peste 5-10 ani).

Ca mentiune aici, in categoria B, ii includ si pe Dominic Fritz si Alen Colliban. Care fara sa aiba mare sustinere de la cineva, fara sa fie in sistem – deloc – au reusit sa castige cu scoruri imense doua orase mari (Timisoara si Brasov). Si pe ei ii vom vedea in viitor. Probabil si pe Viziteu de la Bacau (care compenseaza lipsa de carisma cu inteligenta si capacitate de negociere excelenta). Si sa nu uitam de Bolojan din Oradea care are un viitor pe scena mare din Bucuresti daca vrea.

Teoretic ar fi si Boc dar din pacate e inca afectat la nivel National de taierea pensiilor si salariilor – desi a fost o masura necesara si curajoasa atunci). Clotilde are potential insa din pacate scorul a fost foarte strans la sector 1, nu e un castig urias ca la ceilalti, si asta a venit cu sustinerea PNL (fortata de Nicusor si Orban nu de USR). Insa are potential – vom vedea in viitor.

Restul – in special Barna si Ciolos – nu au cu ce sa se laude. Comparat cu astia din lista de mai sus nu fac fata. Si vor disparea incet incet in irelevanta. O sa vedeti”, a scris Caramitru pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: