Nikki Haley a pierdut alegerile primare republicane din statul Nevada, in conditiile in care Donald Trump nu a candidat

externe

Nikki Haley, Donald Trump, alegeri, primare, republicane, Nevada, esec

Nikki Haley a suferit o infrangere jenanta in alegerile primare republicane prezidentiale din Nevada marti, primind mai putine voturi decat optiunea „niciunul dintre acesti candidati”, potrivit Reuters.

A fost o competitie in care fostul presedinte Trump nu a concurat si pe care partidul a incercat sa o anuleze. Cu toate acestea, o combinatie intre sprijinul intens pentru Trump si dezgustul fata de Haley in randul alegatorilor republicani din acest stat s-a combinat pentru a-i aduce fostului ambasador al SUA la ONU o umilinta neobisnuita.

Se asteapta ca Trump sa castige joi adunarile republicane. Acest concurs, si nu alegerile primare, va decide castigatorul celor 26 de delegati din Nevada. Eventualul castigator al alegerilor primare prezidentiale republicane va trebui sa castige 1.215 delegati pentru a obtine nominalizarea. Trump are 33 de delegati, fata de cei 17 ai lui Haley.

Directorul de campanie al lui Haley a declarat in aceasta saptamana ca adunarile electorale din Nevada sunt „aranjate pentru Trump” si a afirmat ca Haley „nu a cheltuit niciun ban si nicio uncie de energie pentru Nevada”.

Tot marti, presedintele Biden a castigat, asa cum era de asteptat, detasat alegerile primare democrate din Nevada.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: