Nimeni nu a fost ranit in urma incendiului la Spitalul de copii ”Louis Turcanu” din Timisoara. Zeci de copii si mamele lor au fost evacuati

news

Planul rosu de interventie a fost activat duminica noaptea, la Timisoara, dupa ce un incendiu a izbucnit la Spitalul de copii ”Louis Turcanu”, zeci de copii si mamele lor fiind evacuati.

In jurul orei 1.00, copiii internati la Sectia de Oncologie – Hematologie, aflata la etajul 1, si in cea de Pediatrie au fost treziti din somn de fumul inecacios care a inundat coridoarele si o parte din saloane. Mamele copiilor si personalul medical au dat alarma la numarul de urgenta, relateaza Opinia Timisoarei.

Pompierii, politistii, jandarmii si echipaje medicale SMURD si SAJ au intervenit rapid. Strada Iosif Nemoianu pe care se gaseste spitalul a fost complet blocata, iar salvatorii au patruns in unitatea sanitara.
Sub coordonarea sefului ISU Banat Lucian Mihoc, a sefului UPU SMURD dr. Mihai Grecu si a subprefectului de Timis Sorin Ionescu, cu sprijinul medicilor de garda si al asistentelor, 42 de copii internati au fost evacuati de urgenta impreuna cu mamele lor (41).

O parte dintre micutii bolnavi au fost transferati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Timisoara, din vecinatatea Maternitatii Bega, o alta parte in celelalte sectii ale Spitalului Louis Turcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copii au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, intrucat sunt si infectati cu COVID.

Pompierii au descoperit imediat si de unde venea fumul care a declansat Planul Rosu de Interventie.
Cel mai probabil un scurtcircuit s-a produs la o statie de tratare a aerului, provocand topirea mai multor elemente din plastic, ceea ce a generat un fum dens.

Nimeni nu a fost ranit, insa atat mamele, cat si copiii s-au speriat.

Statia de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime si nu a creat probleme pana acum. O ancheta a pompierilor va stabili cauza exacta a producerii incendiului.

Mai mult despre:

Comentarii: