Nimeni nu a indraznit pana acum sa se atinga de ei. Procurorii DNA ataca dur si coruptia din BOR

actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA il acuza de luare de mita si folosirea de declaratii false pentru a obtine fonduri europene.

Potrivit procurorilor, arhiepiscopul si alte cinci persoane au prezentat ani la rand documente false Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru a primi fonduri europene. Faptele anchetate de procurori s-au petrecut in perioada 2010-2016

Au declarat ca pe anumite suprafete agricole se cultiva struguri pentru vin, desi acolo nu mai erau culturi de vita de vie.

De asemenea, au declarat, tot fals, ca pentru activitatea agricola au resectat toate conditiile privind mediul si sanatatea publica.

Fondurile europene obtinute in urma acestor declaratii false depasesc 1,3 milioane de lei. Pentru 2016, platile nu au fost inca autorizate.

O alta acuzatie adusa de procurori este cea de luare de mita. Teodosie Petrescu, in calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a primit 500 de euro mita de la o persoana, pentru a dispune ca aceasta sa primeasca remuneratie legala pentru activitatea pe care o desfasura intr-o parohie, potrivit DNA.

Nu este prima data cand Arhiepiscopul Tomisului ajunge la DNA. El a fost chemat sa depuna marturie in dosarul lucrarilor stiintifice care i-au scurtat inchisoarea lui Gigi Becali.

Inaltul prelat a mai fost acuzat de luare de mita, in urma unei investigatii jurnalistice – in calitate de decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Ovidius Constanta si arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoana 850 de euro, precum si promisiunea unui imprumut in cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, in schimb, sa faciliteze inscrierea acesteia ca student in cadrul facultatii si hirotonisirea lui ca preot.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat ca a fost vorba de fapt de o donatie pentru care a fost eliberata si chitanta, dar in ancheta nu s-a tinut cont de document.

In decembrie 2014, acest dosar a fost clasat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: