Nimeni nu a coborat atat de jos. Cum a scos Dragnea pe taraba dramele si suferintele din propria familie pentru a castiga capital politic

analize

Liviu Dragnea, un politician populist si cu obrazul extrem de gros, nu a avut de-a lungul timpului niciun fel de scrupule sa se foloseasca si de propria familie pentru a obtine castiguri politice. A impachetat si a vandut drame sau suferinte ale membrilor apropiati ai familiei pentru a scoate profit in campaniile sale politice.

Luni, intrebat despre „agresiunea” la care a fost supus fiul sau, Valentin Dragnea, seful PSD a declarat: „A fost agresat de mai mult ori, intr-un final s-a hotarat sa depuna plangere. Nu stiu daca a fost o agresiune verbala sau fizica”. Agresiunea a constat, dupa cum a relatat in premiera Raluca Feher, in cateva injuraturi care i-au fost adresate pe strada. In niciun caz nu s-a ajuns la „agresiune fizica”, insa Dragnea a introdus acest element pentru a inocula dubii, a lasa loc publicului sa creada ca fiul sau a fost batut din cauza actiunilor sale. Care actiuni ar fi? Pai lupta impotriva „statului paralel”, in principal. Deci securistii care vor sa il bage la inchisoare au ajuns pana acolo incat au comandat schilodirea fiului sau, pentru ca nu au fost in stare sa il asasineze pe el insusi, este sugestia transparenta facuta de Dragnea.

Nu este insa prima data cand Dragnea se foloseste de membrii familiei sale pentru campaniile sale de manipulare. Divortul de sotia sa, Bombonica Prodan, l-a pus pe seama condamnarii din dosarul referendumului, cu toate ca el isi petrecea deja vacantele in Brazilia cu secretara sa, Irina Tanase.

„E o chestiune strict personala, nu credeam ca imi puneti intrebarea asta, nu voiam, dar totusi, e o zi importanta pentru mine, duminica Floriilor, e o zi in care… Practic de maine incepe Saptamana Patimilor si e bine sa ne… Nu a mai rezistat, ea nu a mai rezistat. Atatia ani de zile la atatea atacuri nu a mai rezistat pur si simplu. Nu au fost alte lucruri, dar, impreuna, in continuare, adica discutam, ne intalnim, ne vedem cu copiii, dar e o durere, aici”, a spus Dragnea in aprilie 2016, la Antena 3, conform hotnews.ro.

Insa Dragnea mergea cu tanara Irina Tanase in Brazilia inca de pe vremea in care era casatorit cu Bombonica. Potrivit jurnalistilor de la Rise Project, prima data cand Irina Tanase a ajuns in Brazilia, la vila detinuta de prietenul lui Dragnea, a fost in 2013. Dragnea a divortat de Bombonica abia in 2015.

Dragnea nu a avut niciun fel de scrupul sa se foloseasca pana si de moartea fratelui sau, Viorel Dragnea, pentru a obtine avantaje politice. Seful PSD a declarat, in mai 2015, ca „fratele meu a murit din cauza acestui dosar (dosarul fraudarii referendumului – n.r), familia mea este aproape distrusa”. Intr-un articol publicat la scurta vreme dupa aceasta declaratie, intitulat „Cinismul lui Liviu Dragnea: de ce a murit de fapt fratele sau”, Adevarul arata ca fratele lui Liviu Dragnea a murit de cancer la plamani, o boala care nu are legatura cu stresul, cu o luna si jumatate inainte ca liderul PSD sa fie invinuit in „Dosarul Referendumul”.

Viorel Dragnea, colonel in rezerva al Politiei Romane, a decedat in 24 august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand atunci ca acesta suferea de cancer pulmonar si ca a avut o lunga perioada de suferinta. El s-a stins din viata la o clinica din Istanbul, Turcia, unde statuse internat aproximativ doua luni. In acel moment, Liviu Dragnea inca avea calitatea de invinuit si fusese audiat de cateva ori la DNA. O asemenea audiere fusese programata si pe 19 august 2013, insa Liviu Dragnea a solicitat amanarea acesteia, pe motiv ca trebuie sa mearga la fratele sau, la Istanbul. Procurorii i-au admis cererea si au reprogramat audierea pentru 29 august.

Abia pe 7 octombrie 2013, deci la o luna si jumatate dupa decesul fratelui sau, procurorii i-au atribuit lui Liviu Dragnea calitatea de inculpat, au finalizat rechizitoriul si l-au trimis in judecata. Primul termen al procesului a avut loc pe 15 noiembrie 2013, la aproape doua luni de cand Viorel Dragnea trecuse in nefiinta.

Inainte de a trece in rezerva, Viorel Dragnea a fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Teleorman. Fostii sa colegi au confirmat ca boala nu i s-a tras de la problemele cu justitia ale fratelui sau mai mic, ci de la fumat.

La fel sustin si cunostintele din satul natal, Saelele (Teleorman). Potrivit acestora, Viorel Dragnea era fumator inrait si ”baiat de sprit”, caruia ii placea sa se bucure de viata.

”Era bolnav mai demult, dar mai venea prin sat, la Saelele, unde are casa batraneasca. De cand a murit Viorel, pe aici mai vin fata si ginerele lui. Ultima oara cred ca l-am vazut in 2012, venise la o nunta la niste neamuri. Atunci am auzit si eu ca era bolnav de mai multa vreme. El nu prea vorbea despre problemele pe care le avea. Era fumator inrait, fuma pipa. Era baiat de viata, baiat de sprit, de petrecere, o prezenta foarte placuta. Liviu e altfel. Tatal lor a fost militian si copilaria si-au petrecut-o pe unde era detasat tatal cu serviciul. Nea Florian era sef de post. Liviu e nascut la Gratia, iar Viorel la Saelele. Mare avere n-au avut, dar casa batraneasca i-a ramas lui Viorel, probabil i-a cedat Liviu partea lui”, a declarat pentru ”Adevarul” primarul Marin Buzala, un apropiat al familiei lui Viorel Dragnea.

Comentarii: