„Nimeni nu mai munceste, toata lumea sa doarma dupa-amiaza”. Ordin din partea unui PRIMAR

life

Primarul din oraselul spaniol Ador din Valencia a decretat ca toti locuitorii trebuie sa se odihneasca in fiecare dupa-amiaza, intre orele 2 si 5 p.m. Astfel, in acest interval orar totul va fi inchis in oras, iar oamenii se vor duce acasa pentru siesta.

Mai mult, primarul Joan Faus Vitoria a cerut ca locuitorii sa nu faca galagie intre aceste ore, daca decid sa nu doarma, iar copii sa nu fie lasati afara ca sa nu-i deranjeze pe cei care vor sa se odihneasca, scrie Daily Mirror, citat de Adevarul.

Masura vizeaza nu doar inchiderea magazinelor, ci si a restaurantelor, barurilor si piscinelor din localitate. Desigur, primarul a precizat ca nimeni nu va fi amendat daca nu va dori sa doarma dupa-amiaza, important este sa nu faca galagie in aceasta perioada.

Siestele sunt un obicei frecvent intalnit in zona Mediteraneana, in special in regiunile rurale, unde agricultorii se culca la pranz, cand este prea cald pentru a mai munci in aer liber. Studiile au demonstrat ca acest ritual zilnic are efecte benefice pentru sanatatea cardiovasculara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: