„Nimeni nu mi-a cerut demisia”. Noi declaratii sfidatoare ale lui Melescanu: „Au fost trimise autobuze cu romani sa faca scandal”

politica

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, miercuri seara, ca premierul Viorica Dancila nu i-a cerut sa demisioneze, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Viorica Dancila ar trebui sa procedeze la demiterea imediata a ministrului de externe si a celui de interne,.

„Nu, nici vorba! Nimeni nu mi-a cerut demisia. A cerut-o domnul Klaus Iohannis, care este in campanie electorala si care de fapt este persoana care a creat cele mai mari dificultati la votul din diaspora prin decizia de a baga referendumul impreuna cu alegerile pentru Parlamentul European. Din acest punct de vedere, in loc de 2 minute pe cap de om – care ar fi putut sa permita tuturor sa voteze – s-a ajuns la 7 minute, pentru ca au fost alte foi volante pe care sa fii inscris, liste suplimentare”, a spus Teodor Melescanu la Digi24.

Ministrul a incercat sa arate ca votul in strainatate este oricum mai ingreunat din cauza procedurilor.

„In primul rand ca e o singura tableta la care trebuie sa identifici…acasa, in Romania, e mult mai simplu… e o diferenta enorma intre votul din Romania si votul din strainatate. In Romania, esti in lista electorala, te bifeaza, ii dai documentul, scaneaza sa vada daca ai mai votat undeva, in timp ce in strainatate, cand te duci, trebuie sa prezinti cartea de identitate, trebuie sa-ti treaca numele, prenumele, codul numeric personal, adresa, ocupatia, care toate se trec pe liste suplimentare”, a aratat Teodor Melescanu, care a precizat ca in strainatate pentru fiecare dintre buletinele de vot operatorul trebuie sa completeze o lista suplimentara.

Seful diplomatiei s-a plans si de faptul ca a existat o criza de personal in comisiile sectiilor de vot, pentru ca partidele politice nu si-au trimis reprezentanti si de aceea acesti oameni a trebuit sa fie inlocuiti cu diplomati.

Teodor Melescanu mai spune ca informatiile cum ca nu au existat suficiente stampile de vot sunt „fake news”. „Va anunt respectuos ca este fake news. N-a existat nicio problema. Stiu ca s-a vanturat: ba ca nu mai sunt buletine, ba ca nu sunt destule stampile, asa ceva… a mintit fara niciun fel de problema. Nu stiu cine a spus asa ceva”, a declarat ministrul de externe.

Intrebat daca se teme de o ancheta penala, seful diplomatiei a parut mirat si a intrebat, la randul sau: „Ancheta penala? Pentru ce?”. Lamurit ca sunt oameni care deja depun plangeri, ministrul a spus: „Nu, nu mi-e frica de nimic, pentru ca stiu ca am dreptate”.

„Vreau sa va mai spun ceva: pe langa toate aceste intarzieri pe care le-am avut si cu referendumul, si cu alegerile, au fost si foarte multe plangeri care s-au facut la comisie si comisia trebuia sa le inregistreze si sa ia seama de ele si sa le trimita la biroul pentru sectiile de votare din strainatate. Deci au mai fost si asemenea chestiuni. Au fost si alte actiuni, de pilda sosiri in grup, la Bologna nu era nimeni la sectia de votare, au venit cinci autobuze cu 200 de oameni si au inceput sa faca scandal acolo, ca de ce stau la coada”, a afirmat seful diplomatiei.

Seful diplomatiei a dezvaluit ca a sunat-o pe Viorica Dancila chiar miercuri seara, dupa declaratia presedintelui Iohannis, dar aceasta nu i-a cerut demisia, ba mai mult, i-a dat asigurari ca nici nu i-o va cere.

Mai mult despre: ,


Comentarii: