news

„Nimic nu s-a schimbat”. Mii de oameni, manifestatii la Bucuresti si Cluj in memoria victimelor de la Colectiv.

Mii de persoane participa, marti seara, la marsul de comemorare a victimelor din clubul Colectiv, pentru a arata ca nu a fost uitata ziua de 30 octombrie 2015.

Peste 2.000 de persoane au pornit, marti seara, intr-un mars de comemorare a victimelor din clubul Colectiv. Oamenii au aprins torte si au mers catre Clubul Colectiv in ritmuri de chitara. Ei tin in mana flori, lumanari si drapelul Romaniei.

„Nimic nu s-a schimbat. Ar trebui sa se schimbe radical sistemul, care este terminat la ora actuala. Sa faca spitale, sa se bage aparatura. Exista aparatura nefolosita. Avem mult de invatat. Trebuie sa ne mai si trezim. Si sa plece guvernantii care nu au facut nimic. Dupa cum se vede, au trecut trei ani de la Colectiv, nu s-a facut nimic, nu s-au gasit vinovatii. Dupa parerea mea, sunt responsabili patronii Clubului care nu aveau autorizatie, clubul nu a fost construit cum trebuie. Si autoritatile au o parte din vina, poate chiar mai mult. Aici comemoram trei ani de la Colectiv. Nu i-am uitat, nu ii vom uita, vrem dreptate si sa se trezeasca romanii care inca dorm”, a declarat Denisa, pentru Mediafax.

Un alt participant la manifestare a venit cu chitara, pentru a-si exprima pretuirea fata de chitaristii trupei Goodbye to Gravity.

„Am fost prieten cu Pascu (chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care si-a pierdut viata in incendiu n.r.), iar pe Mihai Alexandru l-am invatat la chitara cand era mai mic. Mihai Alexandru, un chitarist foarte bun. Dumnezeu sa-i ierte pe toti. (…) Pe noi ne conduc copiii comunistilor. Daca e sa se schimbe ceva, sa vina o alta generatie, cu varsta de pana in 40 de ani, cu o mentalitate de democratie, nu de harababura. (…) Eu am cantat folk in clubul respectiv cu multi copii, cunosc clubul. (…) Nu trebuia sa le dea autorizatii pentru artificii. Daca nu erau artificii, acolo era cel mai frumos concert pentru acea lansare (de album, a trupei Goodbye to Gravity, n.r.). Ne-am strans in memoria lor”, a spus Toni, un chitarist ce si-a adus instrumentul la mars.

O alta femeie a venit in semn de solidaritate cu o mama care si-a pierdut copilul in incendiul de acum trei ani.

„Sunt cunostinta cu o mama care si-a pierdut baiatul in Colectiv. Justitia sa fie independenta si sa-si faca datoria. Daca avem justitie indepedenta, putem avea incredere ca dosarele Colectiv, Mineriada, Revolutie, 10 august se vor solutiona. Imi place sa spun ca institutiile statului sunt o salata de boeuf, iar justitia este maioneza. Daca maioneza se taie, nu mai avem salata. Autoritatile sunt vinovate pentru ca s-au dat spagi, s-au dat autorizatii de functionare fara acoperire, nu au fost controale. (…) Tragedia este un simbol, e momentul cand am strigat Coruptia ucide. Si intr-adevar ucide. In seara asta nu se striga, ci mergem sa ne intalnim cu ei, cu cei care sigur ne vad de undeva, de acolo”, a declarat Teodora Vlad.

Si la Cluj au iesit sute de oameni pentru a comemora tragedia de la Colectiv. Printre acestia s-a aflat si judecatorul Cristi Danilet.

Asociatia Colectiv GTG 3010 organizeaza, marti seara, o campanie denumita „Marsul Chitarelor”. Potrivit programului manifestarii, intre orele 18.30 – 19.30, oamenii se vor aduna in Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, iar intre orele 19.30 – 20.30, se vor deplasa pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersectiei Bd. I.C. Bratianu cu Bd. Unirii, Pod Serban Voda, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piata Bucur.

Traficul rutier va fi inchis si reluat progresiv pe traseul de desfasurare al marsului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul PMB si al Brigazii Rutiere.

Marti, 30 octombrie, se implinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv. In urma incendiului, au murit la fata locului 26 de persoane, iar apoi multi dintre ranitii internati, numarul victimelor ajungand atunci la 64. Printre cei care si-au pierdut viata in urma tragediei erau artisti, fotografi, jurnalisti, olimpici si studenti. Ulterior, la un si 9 luni dupa tragedie, un alt tanar a murit, ridicand bilantul total la 65.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

8 minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

1 minut ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

O oră ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

16 minute ago

Romania va produce si ea drone militare, la Brasov. Acord semnat de Carfil cu Periscope Aviation din Statele Unite

Drone militare urmeaza sa fie produse si in Romania, se anunta intr-un comunicat oficial transmis…

26 de minute ago