Ninsori si viscol in acest weekend. Episodul de iarna va fi urmat de o vreme primavaratica

news

Acest final de saptamana aduce o de vreme rece in Romania. In nordul, centrul si nord-estul tarii, se va inregistra un nou episod de iarna, care ar putea fi ultimul inaintea unei perioade mai calde, cu temperaturi de primavara in multe regiuni. Potrivit meteorologilor, ninsorile revin in special in nord, centru si nord-est, iar temperaturile scad semnificativ in cea mai mare parte a tarii. De asemenea, se anunta vant puternic, care va contribui la accentuarea senzatiei de frig, conform specialistilor ANM

Temperaturi mai ridicate, doar in Oltenia,

In noaptea de vineri spre sambata, un front atmosferic a traversat tara, aducand un nou val de precipitatii. In Maramures, Transilvania, nordul si centrul Moldovei predomina ninsorile, cu depuneri de zapada, in timp ce in alte regiuni vor fi ploi si precipitatii mixte.

In Oltenia insa, se asteapta o vreme mai frumoasa, cu temperaturi locale de pana la 9 – 12°C. In restul tarii, inclusiv in nord, centru, nord-est si sud-est, temperaturile vor fi mai scazute, intre 0 si 5°C. Din cauza vantului puternic, temperaturile resimtite vor fi mai scazute in intreaga tara.

Duminica dimineata, se anunta ninsori slabe in unele zone din estul tarii, iar mai tarziu doar la munte.

Oltenia va inregistra din nou cele mai ridicate temperaturi, atingand 7 – 10°C, in timp ce nordul Moldovei si estul Transilvaniei vor avea temperaturi cuprinse intre 0 si 2°C. In restul tarii, temperaturile vor oscila intre 2 si 7°C.

De duminica, presiunea atmosferica va mai creste, aducand o vreme mai calda in prima parte a saptamanii urmatoare. Noptile vor fi reci si inghetate, dar zilele vor fi insorite si destul de calde pentru aceasta perioada a anului.

Cod galben de vant pentru 21 de judete

De asemenea, o avertizare de cod galben vizeaza 21 de judete si este valabila sambata, de la 5.00 pana la 22.00.

In Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei si sudul Banatului, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55-65 km/h. In Transilvania vor fi intervale de timp in care va ninge viscolit.

In Carpatii Occidentali, Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari cu rafale de 90-110 km/h, va fi viscol si vizibilitate redusa.

Astfel, judetele vizate sunt Bihor, Cluj, Mures, Arad, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si Arad.

Intensificari ale vantului vor mai fi si pe parcursul noptii de sambata spre duminica (27/28 ianuarie) in Carpatii Meridionali si de Curbura, cu viteze de 60-80 km/h.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: