Noaptea, ca hotii. Fostul ministru PSD Florin Jianu a dezvaluit cum s-a adoptat ordonanta neagra de catre Iordache si Grindeanu

news

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florin Jianu, a afirmat, marti, ca nu crede ca vreunul dintre ministrii prezenti la sedinta de Guvern din 31 ianuarie a stiut despre Ordonanta 13 pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, actul normativ fiind adus la sfarsitul sedintei Executivului.

‘In sedinta de Guvern nu se voteaza, nu ai posibilitatea sa te opui unui act normativ. Singurii implicati intr-un act normativ sunt initiatorul, avizatorii si premierul care isi asuma acel act. Posibilitatea de a interveni pe un act normativ o ai numai daca materialele ti-au fost trimise cu cateva zile inainte si au fost prezentate in sedintele pregatitoare.

Eu cred ca niciunul dintre ministrii prezenti la sedinta de Guvern nu stia despre acele acte care au fost aduse la sfarsitul sedintei (OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala—n.r). Posibilitatea de a intreba sau de a interveni pe un act normativ o ai numai daca materialele ti-au fost trimise inainte cu cateva zile, iar departamentul tau juridic poate sa formuleze un punct de vedere. In momentul in care ti s-a pus un teanc de documente pe masa, este imposibil sa aiba o reactie’, a afirmat Florin Jianu, citat de Agerpres.

El a mai explicat ca si-a dat demisia pentru ca a considerat ca orice actiune a Guvernului, in orice domeniu, ii va fi umbrita, pe fondul credibilitatii scazute.

„Acum eu cred ca solutia este in mana altora, nu in mana mea. Ceea ce consider etic, ca importanta profesionala, am facut deja pasul, desi altcineva ar fi trebuit sa-l faca in acel moment, ministrul Justitiei. Actiunea Guvernului se bazeaza pe perceptie publica si pe credibiliate si in momentul in care pierzi credibilitatea, orice ai face in continuare va fi umbrit”, a mai aratat Jianu.

Acesta a demisionat din Guvern la doua zile dupa sedinta in care a fost aprobata OUG 13.

Pe de alta parte, Florin Jianu a precizat ca nu il intereseaza nicio functie publica insa va ramane activ in zona antreprenoriatului si va ajuta, ca voluntar, fosta sa echipa pentru aplicarea masurilor incepute. Acesta a spus ca discuta, in continuare, cu unii reprezentanti ai Guvernului, insa numai chestiuni tehnice, pentru a sprijini actiunile care vizeaza mediul de afaceri.

‘Nu ma intereseaza nicio functie publica. Ma intereseaza ca tot ceea ce am inceput ca ministru si tot ceea ce Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a inceput de 25 de ani de cand exista sa fie pus in practica. Tin in continuare legatura cu secretarii de stat din minister si discut cu ei despre programele ministerului. Suntem intr-o competitie globala pe care noi, ca tara, nu ne permitem sa o pierdem. Datele arata ca in 2016 investitiile straine directe au fost mai multe, ca volum, decat in anul anterior, cu cateva sute de milioane, iar acest trend trebuie sa continue’, a apreciat Florin Jianu.

Acesta a apreciat ca mediul economic este primul care se resimte in momentul in care societatea nu este asezata si de aceea ‘pe social lucrurile trebuie sa se echilibreze’. Jianu a precizat ca cel mai important lucru in acest moment este pacea sociala.

Jianu a precizat ca in 2017 se vor derula noua programe nationale, iar bugetul programelor de finantare pentru IMM-uri este de 10 ori mai mare decat in 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: