Noaptea mintii. Firea acuza „tortura politica” in cazul inlocuirii directorului Laserului de la Magurele

politica

Gabriela Firea reactioneaza violent in cazul demiterii directorul institutului de Fizica Nucleara “Horia Hulubei”, Nicolae Zamfir. Ea sustine ca este „abominabil” si vorbeste despre „tortura politica”.

„Tortura politica in aceste vremuri depaseste orice limita! Cititi va rog CV-ul impresionant al academicianului Nicolae Victor Zamfir – Directorul institutului de Fizica Nucleara “Horia Hulubei” – Laserul de la Magurele.
Ei bine, a fost demis! Da, demis! De un ministru al Educatiei care nu stie sa vorbeasca si sa scrie corect limba romana! Este infiorator ce se intampla! Au ajuns corigentii sa-i indeparteze pe academicieni!

Mai mult de atat, chiar nu se poate!

Ca senator si primar am sprijinit activitatea de la Magurele. De aceea, stiu personal cat de mult s-a implicat Profesorul Zamfir in activitatea de cercetare, in rezultatele obtinute, in formarea unei echipe internationale de cercetatori.

Datorita lui, Romania ocupa un loc meritoriu pe harta mondiala a cercetatii. Dar, iata ca s-a gasit cineva, din obscurul educatiei, sa-l alunge. Realmente, este abominabil!”, a declarat Firea, sambata.

Nicolae Zamfir, director din 2004 al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei, a fost inlocuit cu Nicolae Marginean, unul dintre cei mai prestigiosi cercetatori ai Institutului, presedintele Consiliului Stiintific si fost director al Departamentului de Fizica Nucleara, precizeaza Radio Romania Cultural.

Nicolae Zamfir a fost acuzat de cercetatorii din Institut ca nu mai putea ocupa legal functia de director, desi mandatul ii fusese prelungit prin ordin de ministru inca 4 ani. In plus, Romania nu a mai fost inclusa in ELI ERIC, din cauza intarzierilor in constructia si operationalizarea „Laserului de la Magurele”.

Noul director interimar pe o perioada de sase luni este Nicolae Marginean, actualul presedinte al Consiliului Stiintific.

Mai mult despre: ,

Comentarii: