Noaptea mintii la Barlad. Primaria monteaza luminitele de Craciun, desi sunt 30 de grade: E an centenar

news

Ghirlandele festive de Craciun au inceput sa fie montate in Barlad desi afara sunt aproape 30 de grade si vara abia s-a sfarsit. Reprezentantii municipalitatii sustin ca este o situatie normala, deoarece un singur muncitor trebuie sa se ocupe de intreg orasul.

Reprezentantii Primariei Barlad, din judetul Vaslui, au declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca au inceput deja montarea luminilor festive in oras inca de la final de vara, deoarece compania care se ocupa de acest aspect nu are experienta si nici foarte multi oameni disponibili.

„Montarea luminilor festive a inceput de acum, deoarece acest lucru trebuie definitivat pana pe data de 30 noiembrie. Fiind an centenar, pe 1 Decembrie, luminile trebuie sa fie functionale. In acest an, Compania de Utilitati Publice (CUP) a preluat contractul de iluminat de la societatea care s-a ocupat anul trecut de acest aspect. Din cauza faptului ca societatea nu are inca experienta in domeniu, ca exista o singura macara si un singur om care trebuie sa monteze aceste ghirlande, cei de la CUP au inceput din timp aceasta activitate, in asa fel incat sa poata termina la timp”, a declarat Adrian Arnautu, purtatorul de cuvant al Primariei Barlad.

Acesta a adaugat ca, in Barlad, exista aproximativ 6 kilometri de acoperit cu iluminat public si, implicit, cu iluminat festiv.

„In plus, din acest an, s-a decis extinderea iluminatului festiv cu aproximativ 40%. Mai sunt aproximativ doua luni si jumatate pana pe 1 Decembrie. Daca este sa scoatem din ecuatie sambetele si duminicile, cand nu se lucreaza, mai raman aproximativ doua luni in care pot fi montate acele ghirlande festive”, a mai spus Arnautu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: