Noaptea mintii. Un influent senator PSD il ataca pe Tudose cu o teorie fara precedent: „Parlamentul a decis ca acest ministru nu este penal”

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae l-a atacat, miercuri, pe Mihai Tudose pentru ca i-a numit „penali” pe ministrii aflati in vizorul DNA. El a declarat ca Plumb nu poate fi numit un „ministru cu probleme penale” cat timp Camera Deputatilor nu a luat o decizie in acest sens.

In aceeasi logica, el a spus ca nici Viorel Ilie nu poate fi numit „penal”, deoarece majoritatea senatorilor a decis ca acesta nu poate fi urmarit penal de DNA.

Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la Antena 3, „o mica remaniere” care va avea loc in aceasta saptamana. Intrebat de Mihai Gadea daca aceste probleme ar putea fi legate de existenta unor ministri cu probleme penale in guvern, Tudose a raspuns: „Da. (…) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. O miniremaniere. Sunt trei  cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si in unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana”.

Ministrii cu „probleme penale” din Guvern sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie.

Senatorii au respins cererea Parchetului de incepe a urmaririi penale a ministrului delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE).

Viorel Ilie este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: