externe

Noi aberatii ale Kremlinului: „Bombardamentul asupra Odesei nu reprezinta un obstacol pentru exporturile de cereale ucrainene”

Atacurile rusesti asupra portului ucrainean Odesa nu reprezinta un obstacol pentru exporturile de cereale ucrainene si pentru punerea in aplicare a acordului semnat sub egida ONU, a transmis luni Kremlinul, potrivit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Bombardamentele „vizeaza doar infrastructura militara. Acest lucru nu este deloc legat de infrastructura folosita pentru punerea in aplicare a acordului privind exporturile de cereale”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„De aceea, asta nu poate si nu ar trebui sa afecteze inceputul procesului de incarcare”, a adaugat el in cadrul briefing-ului sau telefonic zilnic cu presa.

Insa armata rusa a bombardat sambata chiar portul ucrainean Odesa, vital pentru comertul cu cereale ucrainene.

Aceste lovituri au survenit la o zi dupa semnarea unui acord in care sunt implicate Rusia, Ucraina, Turcia si ONU, pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina cu scopul de a reduce riscul unei crize alimentare mondiale care se intrevede din cauza invaziei ruse.

Acordul semnat vineri la Istanbul prevede in special instaurarea unor culoare securizate cu scopul de a permite circulatia in Marea Neagra a navelor comerciale si exportul a 20-25 de milioane de tone de cereale blocate in Ucraina.

Exportul de grau, porumb si floarea-soarelui din Ucraina se facea in proportie de 90% pe mare si in special prin Odesa, principalul port ucrainean la Marea Neagra, care concentra 60% din activitatea portuara a tarii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Accident grav in Germania. Un autocar cu 55 de persoane la bord s-a rasturnat pe o autostrada aglomerata

Cel putin cinci persoane au murit si alte 20 au fost ranite, miercuri, intr-un accident…

4 ore ago

Dupa ce a fost vandalizata, pictura murala din Londra a lui Banksy va fi inconjurata cu un gard

Pictura murala cu tematica ecologica a artistului stradal Banksy, care a aparut saptamana trecuta pe…

4 ore ago

Prima retrospectiva Brancusi din ultimii aproape 30 de ani se deschide la Paris. Peste 120 de sculpturi si sute de schite, picturi si documente sunt expuse la Centrul Pompidou

O retrospectiva rara a sculptorului Constantin Brancusi, care a revolutionat sculptura la inceputul secolului XX,…

4 ore ago

Surse: Deciziile PSD, candidatii stabiliti pentru Brasov, Bacau, Constanta, Buzau, Sectoarele 2 si 5

Liderii PSD, intruniti in sedinta Consiliului National, au decis cine va reprezenta partidul in competitiile…

4 ore ago