NOI amenintari la adresa tarilor care REFUZA refugiatii. Viktor Orban reactioneaza DUR

externe

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Intrebat, in cursul unui interviu acordat publicatiei Die Welt, ce se poate face pentru ca tarile central si est-europene sa accepte mai multi refugiati extracomunitari, Werner Faymann a afirmat: „Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens. Cine primeste fonduri din bugetul Uniunii Europene nu poate pur si simplu sa refuze distribuirea proportionala a refugiatilor. Cine refuza risca sa puna sub semnul intrebarii intreaga schema bugetara europeana, (…) fiind dificil de crezut ca va putea beneficia in continuare de aceste fonduri”.

La scurt timp, Viktor Orban a denuntat declaratiile cancelarului Austriei, Werner Faymann, privind reducerea fondurilor statelor care nu accepta refugiati, argumentand ca acest „santaj” nu reflecta spiritul european. „Nu este prima data cand Werner Faymann santajeaza Ungaria si alte tari care sustin libertatea de opinie si exprimare”, a precizat liderul conservator de la Budapesta. Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: