Noi atacuri PNL la adresa PSD: „Caciu a lasat un dezastru la Finante, Ciolacu il tine in Guvern. Colegul nostru Marcel Bolos are de stins niste incendii cum nu au existat in Romania in momentul de fata in materie de gaura bugetara”

politica

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat, luni, ca Adrian Caciu (PSD) a lasat la Ministerul Finantelor un „dezastru”. „Colegul nostru Marcel Bolos are de stins niste incendii cum nu au existat in Romania in momentul de fata in materie de gaura bugetara”, acuza liberalul.

„Am facut un compromis, fara doar si poate, pe mine personal ma doare putin faptul ca am facut acest compromis, dar pentru stabilitatea acestei tari l-am facut, desi ministrul Adrian Caciu cred ca era probabil primul ministru care nu avea ce sa caute in acest guvern, chiar si sub Marcel Ciolacu, pentru ca ce a lasat la Ministerul Finantelor, unde colegul nostru Marcel Bolos are de stins niste incendii cum nu au existat in Romania in momentul de fata in materie de gaura bugetara. Este absolut dezastru. Domnul Caciu a ramas prin decizia PSD-ului in Guvernul Ciolacu si este decizia premierului sa-l tina acolo”, a declarat Pavel Popescu.

Citeste si:  PNL insista ca Abrudean sa fie numit in fruntea SGG desi premierul PSD l-a respins: „Nu vom ceda. Premierul Ciuca nu a refuzat numirea unui condamnat la acea vreme”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat luni dimineata, dupa sedinta conducerii PNL, ca partidul isi mentine propunerea ca Mircea Abrudean sa fie numit in fruntea Secretariatului General al Guvernului. Premierul Ciolacu a refuzat pana acum sa semneze numirea.

„Am ridicat si problema Mircea Abrudean. In continuare PNL se comporta ca un partid matur si considera ca si colegii de coalitie se vor comporta ca atare. In momentul asta Mircea Abrudean e sustinut de PNL. Consideram ca atata timp cat a fost un excelent cancelar, foarte bun prefect de Cluj, nu exista niciun motiv impotriva.

Nu cred ca Marcel Ciolacu vrea sa tensioneze situatia”, a declarat Rares Bogdan.

„Am respectat promisiunile, am cedat un minister important pentru a nu exista o tensiune majora. Mircea Abrudean este sustinut in continuare, vine din cea mai puternica organizatie. E unul dintre putinii detinatori de informatii clasificate NATO din Romania, este cel care a semnat validarea de investitori strategici de miliarde in Romania. Nu vom ceda acest lucru. As putea vorbi de incompatibilitati, dar atat timp cat premierul Ciuca nu a refuzat numirea unui condamnat la acea vreme…”, a mai spus Rares Bogdan facand referire la fostul sef al SGG, Marian Neacsu, actual prim-vicepremier. Neacsu a fost condamnat definitiv pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Urmeaza ca luni, la ora 15.00, Ciuca sa se intalneasca cu Ciolacu pentru a discuta despre cazul Abrudean, au anuntat surse politice.

Premierul PSD Marcel Ciolacu a refuzat ca  Secretariatul General al Guvernului, supranumit „pusculita guvernului”, sa fie condus de liberalul Mircea Abrudan, desi functia apartine PNL. Abrudean este un apropiat al primarului Clujului, Emil Boc.

Ciolacu le-a cerut liberalilor sa prezinte o alta nominalizare, au anuntat surse politce. Deputatul PNL Pavel Popescu a confirmat informatiile.

„Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, in pozitia de secretar general al Guvernului reprezinta o incalcare grava a protocolului dintre partidele noastre. In conditiile in care un ministru falimentar ca dl Caciu a putut fi «reciclat» in portofoliul Fondurilor Europene dupa ce a ingropat Finantele Romaniei, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent in functia de secretar general al acestui Guvern”, a scris Pavel Popescu, duminica pe Facebook.

Deputatul PNL a adaugat ca asteapta de la premierul Marcel Ciolacu semnatura acestuia la prima ora, luni, cu privire la numirea lui Abrudean ca secretar general al Executivului.

„Domnule PM Marcel Ciolacu, asteptam semnatura dumneavoastra maine dimineata, la prima ora. Gentlemanii isi tin mereu cuvantul, chiar si in politica”, a completat Popescu.

Mirceal Abrudean a fost seful Cancelariei fostului premier si presedinte al PNL Nicolae Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: