Noi bombardamente ale Rusiei in Siria. Zeci de civili au fost ucisi in ultimele 24 de ore – Video

externe

Zece civili au fost ucisi in urma loviturilor aeriene efectuate in timpul noptii de catre aviatia Rusiei, aliata a regimului sirian, in apropierea unei brutarii si a unei clinici in regiunea Idlib, a relatat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, informeaza Agerpres.

Cel putin cinci femei figureaza printre victimele acestor raiduri la Ariha, o localitate in provincia Idlib (nord-vest), unde fortele guvernamentale desfasoara o ofensiva impotriva ultimului bastion al insurgentilor in Siria.

Acest ultim bilant ridica la 21 numarul civililor ucisi in bombardamentele aeriene rusesti in regiunea Idlib in cursul ultimelor 24 de ore, potrivit OSDO.

Clinica Chami a fost avariata, iar alte imobile din apropiere au fost daramate.

Potrivit unor martori, gemete de copii si femei se auzeau de sub daramaturi, in timp ce echipele de salvare incercau sa le vina in ajutor si sa extraga victimele de sub bucatile de piatra si moloz.

Acest bombardament violent intervine intr-un moment in care fortele regimului avanseaza pe teren in sudul provinciei Idlib, unde au preluat controlul miercuri asupra orasului strategic Maarrat al-Numan.

Fortele guvernamentale avanseaza in prezent la nord de acest oras spre localitatea Saraqeb, aproape complet parasit in ultimele zile in urma bombardamentelor intense.

Saraqeb este situata pe autostrada M5, o ruta strategica, care conecteaza Damascul de Alep, al doilea oras ca marime din Siria si fostul ‘plaman’ economic al tarii, in contextul in care regimul incearca sa resusciteze o economie in colaps dupa aproape noua ani de razboi.

Mai mult despre:

Comentarii: