Noi decizii in Comisia Iordache privind legile justitiei. Opozitia a votat alaturi de PSD mai multe modificari

news

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a adoptat marti un amendament al PSD la alegea 304/2004 privind organizarea judiciara, protrivit caruia judecatorii vor trebui sa isi motiveze deciziile in cel mult 90 de zile de la pronuntare.

”Hotararile judecatoresti trebuie redactate in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii. In cazurile temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu cate 30 de zile de cel mult doua ori”, se arata la alineatul (3) al articolului 16 din legea 304/2004.

Amendamentul, propus de PSD, a fost adoptat cu majoritate de voturi, fiind inregistrata o singura abtinere, mentioneaza news.ro.

Principalul avocat a prevederii a fost presedintele comisiei speciale, social-democratul Florin Iordache, care a argumentat ca in prezent, in lipsa unei astfel de reglementari, sunt cazuri in care judecatorii ajung sa iasa la pensie fara a redacta motivarile deciziilor luate.

Un alt amendament adoptat marti de comisia speciala prevede reconfigurarea salii de judecata astfel incat sa fie respectata egalitatea de arme dintre parti.

”Configuratia salii de judecata trebuie sa reflecte principiul egalitatii de arme in ceea ce priveste asezarea judecatorului, procurorilor si avocatilor”, se arata in amendamentul adoptat in unanimitate. Propunerea a fost facuta de Parchetul General si a fost insusita sub forma de amendament de UDMR.

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a inceput luni dezbaterile legii 304/2004 privind organizarea judiciara, dupa ce saptamana trecuta a finalizat raportul legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: