Noi decrete semnate de Iohannis. Sapte magistrati au fost eliberati din functii

news

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din functie a sapte magistrati, printre care procurorii Raluca Ana-Maria Creteanu de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Florina Lucan de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, seful statului i-a eliberat din functie pe Doinita Tatarusanu – judecator la Tribunalul Iasi; Viorica Maria Sebesan – procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu; Adela Minodora Plesa – procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia; Nela Dragut – judecator la Curtea de Apel Craiova, Mihaela Gabriela Filip – prim-procuror delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele.

Decizia a venit ca urmare a pensionarii.

Iohannis a semnat vineri si decretul privind numirea ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani a Dorianei Rotaru prin eliberarea din functia de judecator la Judecatoria Baia de Arama, cu mentinerea gradului profesional de tribunal.

De asemenea, presedintele a semnat si decretul privind inaintarea in gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea in rezerva, a general-maiorului – cu doua stele Liviu-Marilen Lungulescu din Ministerul Apararii Nationale. Lungulescu este sef al Directiei generale management resurse umane.

Mai mult despre:

Comentarii: