Noi detalii despre fugarul Ghita: Ministrul Justitiei anunta ce asteapta ca sa inceapa extradarea patronului RTV

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus luni ca „nu crede” ca Sebastian Ghita va fi judecat in Serbia inainte de a fi extradat in Romania. Reamintim ca Ghita a fost retinut vineri de autoritatile sarbe sub acuzatia ca ar fi folosit acte false, considerata o infractiune in Serbia.

Toader a dat luni detalii si despre procedura de extradare, anuntand ca Ministerul Justitiei asteapta o decizie a unei instante din Romania inainte de a inainta autoritatilor sarbe cererea oficiala, scrie Mediafax.

„Pe data de 17 aprilie Interpol a instiintat instantele din Romania cu privire la arestarea lui Sebastian Ghita pe o perioada de 18 zile incepand cu 14 aprilie. Potrivit legii, art 66 din legea 302, instantele din Romania trebuie sa verifice in procedura de urgenta in limite legale pentru a solicita extradarea. Nu ramane definitiva la prima instanta, ci la a doua posibil formulata de procuror. Ne aflam in situatia de a astepta incheierile de verificare a temeiniciei declansarii procedurii de extradare. Dupa ce primim acele hotarari, declansam cererea de extradare. Noi, ministerul Justitiei avem pregatita acea cerere. Astepta totul de la instante. Dupa, in urmatorul minut dam drumul.

Ce ar insemna daca noi nu am respecta procedura? Ar fi lovita de nulitate si ar profita cine vrea sa profite. Sper sa nu existe motive de contestatie si sa dam drumul la procedura cat mai repede. Din momentul cand primim de la instante, imediat ne indeplinim obligatiile. Nu vom intarzia nici un minut si nu vom iesi din termen”, a spus Toader.

„Va asigur ca, din momentul in care primim de la instantele de judecata, imediat imediat ne indeplinim obligatiile. Fiti sigura ca nu vom intarzia niciun minut. Nu se pune problema sa iesim din termen”, a adaugat ministrul, cand o jurnalista l-a intrebat daca exista riscul sa fie depasite cele doua saptamani ramase din perioada pentru care Ghita a fost arestat in Serbia.

Ghita ar fi solosit un permis de conducere si un act de identitate din Slovenia, ambele false, atunci cand a fost oprit de politistii sarbi. Ghita era insotit de fratele sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: