Noi dezvaluiri ale Parchetului Militar. Un ofiter de jandarmi a incercat sa atraga, nelegal, un procuror in Piata Victoriei

news

Un ofiter din cadrul Jandarmeriei Romane a incercat sa atraga in Piata Victoriei un alt procuror militar, cu o zi inainte de protestul din 10 august, procurorul respectiv refuzand aceasta solicitare pe motiv ca nu era legala, a anuntat Ionel Corbu, reprezentant al Parchetului Militar.

„Am unele elemente ca un anume ofiter din cadrul Jandarmeriei Romane a incercat acelasi lucru, de a atrage in zona un alt procuror militar, al carui nume nu-l voi da. Asta s-a intamplat exact cu o zi inainte (de protestul din 10 august -n.r.). Binenteles ca nu a fost legal, motiv pentru care colegul a refuzat lucrul asta”, a declarat, miercuri, Ionel Corbu, citat de Mediafax.

De asemenea, reprezentantul Parchetului Militar a precizat ca sefii Ministerului de Interne au fost „oarecum” dezinformati referitor la prezenta procurorului Bogdan Pirlog in Piata Victoriei si la autosesizarea acestuia, mentionand ca acesta se afla in drum spre casa si ca nu a facut parte din centrul de comanda.

„Am ramas suprins de cele declarate de conducerea Ministerului de Interne. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane a facut o asociere oarecum eronata vizavi de prezenta lui acolo. Colegul nostru se afla in zona in drum spre domiciliu. El era de serviciu, fiind la permanenta si vazand ce s-a intamplat acolo, s-a sesizat din oficiu, procesul verbal fiind inregistrat pe data de 11”, a declarat Ionel Corbu.

Intrebat daca procurorul a avut vreo legatura cu comanda Jandarmeriei, acesta a precizat: „Acest aspect a fost denaturat si, din pacate, constat ca conducerea ministerului a fost oarecum dezinformata din aceste punct de vedere. S-a extrapolat misiunea de «aflat in zona». Deci «aflat in zona» putea sa fie un simplu observator, pe un trotuar, lucru pe care l-am inteles ca s-a si facut, si nicidecum in centrul de comanda. Centrul de comanda este practic nucleul factorilor decizionali de interventie. Pun o intrebare retorica. Ce valenta avea o decizie a unui procuror acolo, in a actiona sau a nu actiona? Dar el, repet si o spun cu toata responsabilitatea, nu a facut parte din centrul mobil de comanda”.

Corbu a precizat ca autosesizarea procurorului este legala. „Absolut. Avand in vedere competentele lui, faptul ca el era de serviciu, avea tot dreptul si tot cadrul procesual, acoperit de Codul de Procedura Penala”.

Reprezentantul Parchetului Militar a mai spus ca datele comunicate pana acum arata ca misiunea a fost coordonata si implicit condusa de Sebastian Cucos, la acea vreme seful Jandarmeriei.

Declaratia reprezentantului Parchetului Militar vine in conditiile in care Jandarmeria a transmis ca Pirlog s-a aflat in centrul de comanda. „Referitor la informatiile aparute in spatiul public, Jandarmeria Bucuresti face urmatoarea precizare: In data de 10 august a.c., in Piata Victoriei, pe timpul asigurarii si restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pirlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piata Victoriei fiind prezent in intervalul orar 17.00-04.00 atat in punctul de comanda inaintat cat si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale”, a precizat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: