Noi dezvaluiri, Ghinea il acuza pe Rafila ca vrea sa ii paseze penalului Marian Neacsu constructia de spitale. 1,7 miliarde euro sunt in joc

politica

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, il acuza pe ministrul PSD al Sanatatii, Alexandru Rafila, ca vrea sa paseze catre Secretariatul gGeneral la Guvernului responsabilitatea pentru constructia de noi spitale. In joc sunt 1,7 miliarde euro din PNRR. Secretariatul General este condus de penalul Marian Neacsu.

Stire: cum vrea Rafila sa scape de constructia de spitale! Hai ca am promis ca va spun de ce e Rafila atat de agitat.

V-am spus ieri povestea ANDIS – agentia pentru investitii in sanatate. Ar trebui sa inlocuiasca doua directii din minister care au ratat constructia de spitale. Are fonduri din PNRR sa functioneze, sa ia oameni sa faca treaba – ce numeste PSD ”consultanta”, ca ei nu stiu cu munca, cand aud de bani le fac ochii ca maimuta la banane.

Cum povesteam si ieri, ANDIS a fost solutia la intrebarea Comisiei: bine, va dam 1,7 miliarde sa faceti spitale, dar cine le face? Evident, directorimea din Ministerul Sanatatii este isterizata. Se face ANDIS, se face un concurs de selectie pentru manageri (da, e si asta in PNRR). Sufera directorii ca raman fara fotoliu.

Solutia lor? Rafila a informat Comisia Europeana ca nu vrea ANDIS la Ministerul Sanatatii ci vrea sa fie mutat la Secretariatul General al Guvernului. E absolut verificata informatia, rog presa sa il intrebe.

E o modificare a PNRR, nu asta ne-a cerut Comisia, ba dimpotriva. S-ar putea sa ne coste. Spitalele. 25. Repet: ministrul Sanatatii care are 1,7 miliarde euro pentru spitale si agentia la cheie vrea sa scape de ea. Ministrul Sanatatii nu vrea sa se ocupe de constructia de spitale.

V-am spus ca e un puturos? De asta spuneam. Cat de penibili pot fi in fata Comisiei? Rafila, nu fi puturos, fa spitale!”, a transmis Ghinea, joi.

Secretariatul General al Guvernului este condus de Marian Neacsu. Acesta a fost condamnat definitiv in 2016 pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: