Noi executii la ordinul lui Dragnea. Trei lideri importanti ai PSD au fost dati afara din partid. Sedinta s-a tinut la un hotel

politica

Organizatia judeteana Iasi a PSD a decis, vineri, in Biroul Permanent Judetean, excluderea din partid a primarului Iasiului, Mihai Chirica, iar hotararea finala urmeaza sa fie luata saptamana viitoare in Comitetul Executiv Judetean al organizatiei. Chirica spune ca decizia este una abuziva, motivand ca poate fi dat afara din partid doar de catre organizatia municipala, unde este membru, si nu de cea judeteana. El a precizat ca va contesta in partid hotararea, intrucat a fost incalcat statutul partidului, dar ia in calcul si sa o atace si in instanta, mentioneaza news.ro.

Sedinta BPJ al PSD Iasi a avut loc la un hotel din centrul orasului, la aceasta fiind invitat sa participe si edilul Mihai Chirica, in cazul caruia Comisia de Etica a propus in aceasta saptamana excluderea din PSD, pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului.

Dupa o sedinta care a durat aproximativ trei ore, BPJ al PSD Iasi a decis excluderea din partid a primarului PSD Mihai Chirica, a viceprimarului de Iasi, Gabriel Harabagiu si a fostului deputat Sorin Iacoban. In favoarea excluderii au votat 18 din cei 21 de membri ai BPJ.

Inainte ca membrii BPJ sa-si exprime votul, primarul Chirica, dar si ceilalti doi membri ai filialei au fost invitati sa paraseasca sala, astfel ca verdictul s-a dat in absenta acestora.

Mihai Chirica a spus la iesirea din sala ca a facut apel la unitate si ca a venit la intrunire cu intentia de a coase fractura existenta in cadrul organizatiei.

„Mi-am spus punctul de vedere si am afirmat ca vrem sa refacem unitatea partidului. Am venit cu intentia de a coase fractura din partid si nicidecum de a o largi si mai tare. Au copiat o solutie de la centru, probabil de acolo a venit si dispozitia excluderii. Nu ma sperie acest lucru, nu-mi schimba viziunea despre social-democratie”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Sedinta BPJ era programata initial pentru joi, insa a fost amanata in ultimul moment. Surse din cadrul PSD Iasi sustineau ca, pe de o parte, nu toti membrii Biroului Permanent se aflau in oras in ziua respectiva, dar, pe de alta parte, au aparut informatii ca sustinatorii lui Chirica din partid planuiesc organizarea unei actiuni de sustinere a edilului de Iasi chiar in fata localului unde era programata sedinta.

Potrivit conducerii PSD Iasi, saptamana viitoare se va intruni Comitetul Executiv Judetean al organizatiei, care va lua decizia finala in cazul primarului de Iasi.

Surse din PSD Iasi sustin ca „nu mai exista cale de intors” si ca Mihai Chirica va fi exclus din PSD intrucat a facut rau partidului, prin declaratiile sale critice, in mod repetat, la adresa conducerii PSD.

”Prin aceasta decizie a ratat o parte din PSD posibilitatea de a avea in portofoliu primaria Iasi, ca primarie a PSD. Ceea ce s-a intamplat astazi a fost doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Eu le-am explicat celor din conducerea judeteana a PSD ca o decizie de excludere poate fi luata doar de organizatia municipala, organizatie care si-a exprimat sustinerea pentru mine si le multumesc inca o data pentru acest lucru.

Este evident o comanda politica venita de la Bucuresti, din partea lui Liviu Dragnea. Nu numai ca contest aceasta comanda politica si vreau sa aflu de ce se incalca statutul PSD, de se comit astfel de abuzuri.

Nu putem vorbi despre democratie in interiorul PSD si acest lucru s-a transmis in organizatiile judetene. Nu in toate organizatiile, pentru ca mai sunt si organizatii verticale. Cu siguranta nu putem sa vorbim despre democratie in interiorul PSD, pentru ca exista un grup de oameni care nu fac altceva decat sa-i faca pe plac domnului Dragnea”, a declarat Mihai Chirica, la Realitatea TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: