Noi hotii electorale in Teleorman. Cu ce se indeletniceau cei doi aflati peste drum de sectia de votare

politica

Observatorii independenti prezenti la sectiile de votare din Teleorman au avut de a face cu stituatii extrem de dubioase. Politistii au refuzat sa intervina.

Iata ce au sesizat observatorii de la Funky Citizens:

„In Calinesti, Teleorman, alegatorii din sat au fost trecuti pe niste liste dubioase dupa ce-au iesit din sectia de votare. Listele erau intocmite de doi cetateni cu fesuri, asezati in banci, intr-o curte privata vizavi de sectie.

Observatorii de la Funky Citizens, cei care au sesizat cazul, au vazut initial un grup mai mare de votanti la poarta. Abia dupa ce s-au apropiat de ei, au remarcat ca oamenii nu stateau degeaba, ci asteptau sa fie notati in carnetel.

‘Cand i-am intrebat ce fac, barbatii ne-au zis pe un ton iritat ca nu e treaba noastra’, spune Liviu Barbulescu, unul dintre observatori. Cat au depus observatorii sesizarea, oamenii au disparut cu tot cu bancuta, iar in urma lor au ramas pe pamant doar cateva chistoace.

Alecsandra Litu, colega lui Liviu, spune ca ei i s-a parut ciudat de la bun inceput ca 84 de persoane au cerut urna mobila, ‘insa abia dupa aia am vazut ce se intampla afara’.

Ioana Haita, presedinta sectiei, a iesit in curte sa vada cu ochii ei tarasenia, dar barbatii ia-i de unde nu-s! ‘Am anuntat plutonierul delegat, dar asta e tot ce am putut face’, zice.

In timp ce vorbea cu mine, Mateas l-a vazut pe un handralau asezat in spatele meu cum ii facea sefei semne sa taca.

Plutonierul, o uniforma cu par alb, nu stie nimic, n-a vazut nimic, ‘nu s-a intamplat nimic grav’. ‘Casa e proprietate privata, nu ne putem baga! Ce s-a intamplat atat de grav? Ati vazut voi ceva??’. s-a ratoit la mine si Mateas dupa ce am insistat cu intrebarile.

Multi orbi in tara asta”, a Lina Vdovii, de la Funky Citizens, pe Facebook.

teleorman teleorman2

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: