Noi imagini cu oameni batuti in strada de talibani. Il lovesc puternic cu patul armelor – Video

externe

O noua inregistrare cu oameni batuti pe strada in Kabul devine virala pe retelele de socializare. Un barbvat este batut cu salbaticie cu patul armei de un taliban in mijlocul strazii, in timp ce alti afgani se indeparteaza plini de teama.

Doi talibani au sarit asupra unui barbat, pe care initial l-au lovit cu un bici. Pentru va barbatul a ripostat, incercat sa se apere, talibanii s-au enervat si au inceput sa il loveasca cu patul pustii.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a anuntat vineri ca Turcia a avut primele discutii cu talibanii la Kabul, declarand ca Ankara studiaza propunerea acestora ca Turcia sa securizeze capitala afgana dupa retragerea americana, informeaza France Presse si Reuters.

‘Am avut primele noastre discutii cu talibanii, care au durat trei ore si jumatate’, le-a declarat Erdogan jurnalistilor. ‘Daca va fi necesar, vom avea ocazia de a purta astfel de discutii din nou’, a adaugat liderul turc.

El a precizat ca discutiile s-au desfasurat intr-o sectiune militarizata a aeroportului din Kabul, unde a fost instalata temporar ambasada turca.

Reactionand la criticile din Turcia fata de relatiile Ankarei cu talibanii, Erdogan a replicat ca tara sa nu isi poate ‘oferi luxul’ de a nu face nimic in aceasta regiune instabila.

Turcia intentionase sa contribuie la securizarea si gestionarea aeroportului din Kabul, dar miercuri a inceput sa-si retraga militarii din Afganistan, dand de inteles ca renunta la acest obiectiv.

Erdogan a explicat ca talibanii vor ca de acum inainte sa controleze securitatea la aeroport si propun Ankarei sa asigure logistica acestuia.

Presedintele turc a subliniat insa ca dublul atentat de joi, in care au murit cel putin 85 de persoane, printre care 13 militari americani, in fata aeroportului din capitala afgana, a aratat importanta de a cunoaste in detaliu modul in care acesta va fi securizat. ‘Ei spun: noi vom asigura securitatea, voi veti face sa functioneze (aeroportul). Nu am luat inca nicio decizie in aceasta chestiune’, a mai spus Erdogan. ‘Vom lua o decizie dupa ce va reveni calmul’, a adaugat el, inainte de a pleca intr-o vizita in Bosnia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: