Noi IMAGINI cutremuratoare cu baia de SANGE de la Istanbul. Tancurile trag in multime – VIDEO

externe

Autoritatile din Turcia au dat publicitatii noi imagini cu actiunile pucistilor din noapte de 15 iulie, cand a avut loc tentativa de lovitura de stat.

Imaginile au fost inregistrate pe podul Bosfor din Istanbul in momentul in care multimea de protestatari se apropia de unitatile militare care au blocat soseaua. Tancurile au dechis focul impotriva civililor.

Ziua de 15 iulie, in care a inceput tentativa de lovitura de stat in Turcia, a fost desemnata zi de comemorare a martirilor, a anuntat joi presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza DPA.

‘Generatiile urmatoare nu-i vor uita niciodata pe eroii luptei pentru democratie’, a declarat Erdogan, intr-o conferinta de presa, potrivit agentiei de presa Anadolu. Presedintele turc a subliniat totodata ca este necesar ca oamenii sa continue sa se apere impotriva celei mai ‘insidioase si josnice’ tentative de lovitura de stat din istoria poporului turc.

El a lansat un apel pentru continuarea reuniunilor numite de guvern drept ‘garzi ale democratiei’ in orasele din tara. Cetatenii ar trebui sa se adune si sa ocupe pietele centrale din orase ‘pana cand tara noastra depaseste total aceasta etapa dificila’, a subliniat seful statului turc.

Conform presedintelui turc, bilantul celor ucisi in timpul tentativei de puci — excluzandu-i pe complotisti — este de 246 de persoane, alti 2.185 de oameni fiind raniti in evenimente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: