Noi informatii, legaturile preotului milionar cu Liviu Dragnea. Inca o institutie s-a sesizat si il verifica pe Madalin Iscru

actualitate

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a deschis o ancheta privind averea preotului Madalin Iscru, informeaza surse judiciare citate de g4media.ro. Jurnalistii de la aceasta publicatie informeaza ca Iscru a beneficiat, fara licitatie, de contractele finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) in perioada in care il consilia personal pe Adrian Ionut Gadea, actual secretar de stat in ministerul Dezvoltarii si fost presedinte al CJ Teleorman.

Adrian Madalin Iscru a fost angajat in functia de consilier personal al lui Adrian Gadea pentru trei luni, din 30 august 2018 pana pe 20 noiembrie 2018, fiind unul dintre cei doi consilieri personali ai secretarului de stat.

Declaratiile de avere si de interese depuse de fostul consilier Adrian Iscru la preluarea functiei si la plecarea din post sunt identice, chiar daca au trecut trei luni, timp in care ar fi trebuit sa intervina modificari, cel putin in rubrica de venituri din partea Episcopiei Tulcii.

Dupa publicarea anchetei Recorder.ro, in care s-a aratat ca firma Hercinic SRL administrata de preotul Adrian Iscru a castigat 130 de contracte publice fara licitatie in valoare de cateva milioane de euro, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a deschis o ancheta privind averea preotului.

Intre 2013 si 2017, Adrian Ionut Gadea a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, functie preluata de la Liviu Dragnea, presedintele PSD, fiind omul de baza al liderului social democrat.

Adrian Gadea a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul Belina, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu. Procurorii sustin ca Gadea ar fi in perioada iunie 2013 – septembrie 2013, pe cand era presedinte al CJ Teleorman, a promovat un proiect de hotarare de consiliu judetean privind transferul Insulei Belina si Bratului Pavel in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean de la Apele Romane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: