Noi jigniri de la Moscova la adresa Romaniei: „Este cel mai inapoiat stat al NATO”

news

Senatorul rus Andrei Klimov avertizeaza Chisinaul ca risca ”repetarea scenariului ucrainean” comentand interviul pe care presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a acordat zilele trecute publicatiei POLITICO in care afirma ca odata cu invazia rusa din Ucraina in tara sa a intervenit o „discutie serioasa” despre o eventuala renuntare la neutralitatea inscrisa in Constitutie. El a mai sustinit ca Romania este „cel mai inapoiat stat al NATO”.

„La Chisinau, pe fundalul conflictului ucrainean, se analizeaza daca se va renunta la statutul de neutralitate consacrat prin Constitutie in favoarea aderarii la o „alianta mai mare”, dupa cum a raspuns presedintele moldovean M. Sandu la o intrebare adresata de Politico. Sandu a fost intrebata de Politico despre disponibilitatea sa de a adera la NATO”, arata senatorul rus Andrei Klimov intr-un comentariu postat pe contul sau de Telegram.

„Doamna are 50 de ani. Asa ca a trait in URSS pana la 20 de ani. Ea ar trebui sa cunoasca istoria noastra comuna si sa stie ca nu este necesar sa incredinteze Occidentului destinul poporului”, afirma senatorul rus, inainte de a se lansa in zugravirea unui tablou apocaliptic al urmarii „acapararii” Ucrainei de catre NATO:

„Acei membri pro-americani ai NATO tocmai acum au nevoie de mai multa carne de tun pentru a lupta cu Rusia pe campul de lupta. Populatia ucraineana, multumita lui Biden si colegilor sai europeni, se reduce pe zi ce trece. Numarul acestora pe teritoriile aflate sub controlul regimului marioneta de la Kiev este deja de aproape doua ori mai mic decat in URSS. Pierderile totale, milioane de oameni, sunt de multe ori (!) mai mari, de altfel, decat intreaga populatie a Moldovei. Iar economia si sfera sociala a celei mai dezvoltate republici din URSS – Ucraina – se afla acum in ruina datorita executorilor sai pro-NATO”, scrie senatorul Andrei Klimov.

„Doamna Sandu este atat de indiferenta fata de moldoveni si atat de dependenta de Washington, de servitorii sai europeni, incat este gata sa repete politica sinucigasa a unor tradatori de tara din Ucraina vecina, precum Porosenko si Zelenski?!”, se intreaba senatorul, citat de news.ro.

Constient ca declaratiile sale vor avea ecou la Chisinau, el se adreseaza direct cetatenilor Republicii Moldova – pe care o numeste „tara vecina” – si le ofera perspectiva ca tara lor sa devina „provincie a Romaniei”, despre care spune ca este unul dintre „cele mai inapoiate” state NATO:

„Nu este timpul, dragi cetateni ai tarii vecine, sa trageti propriile concluzii cu privire la gandurile actualilor vostri sefi de a transforma teritoriile moldovenesti intr-un alt teatru de operatiuni militare NATO? Sau poate ca scopul lui Sandu & comp este de a transforma Moldova, inca neutra si formal independenta, intr-o provincie a Romaniei din NATO (poate, unul dintre cele mai inapoiate state membre NATO)?”, scrie senatorul.

In incheiere, el ameninta voalat Chisinaul aratand, recurgand tot la exemplul Ucrainei, ce se intampla daca prefera o directie pro-occidentala: „Apropo: problemele dezastruoase ale Ucrainei au inceput dupa lovitura de stat pro-occidentala (2014), urmata de respingerea neutralitatii constitutionale „neindependente” care exista pana atunci si de anuntul oficial al politicii Kievului de aderare la blocul militar anti-rusesc NATO”.

Nu este pentru prima oara cand Andrei Klimov, membru in Consiliul Federatiei, camera superioara a parlamentului rus, „se ocupa” de amenintarea Republicii Moldova.

„Nazismul si neonazismul infloresc nu numai in Ucraina, iar subiectul denazificarii nu se limiteaza la teritoriul acestei tari”, declara senatorul in mai anul trecut, cand se afla la conducerea unei comisii termporare infiintate in Consiliul Federatiei „pentru protectia suveranitatii statului si prevenirea amestecului in afacerile interne ale Federatiei Ruse”.

El sublinia atunci ca „denazificarea” se poate realiza prin diverse metode, nu numai cu ajutorul unei „operatiuni militare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: