Noi masuri anti-Covid in Grecia. Amenda de 150 de euro pentru cei care nu poarta masca in spatiile inchise

externe

Grecia a anuntat marti ca masca va fi din nou obligatorie in magazine, banci, servicii publice si cvasitotalitatea locurilor inchise, in contextul unei cresteri a numarului cazurilor de coronavirus, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Nu exista niciun motiv sa intram in panica dar nu trebuie sa lasam garda jos”, a declarat ministrul protectiei civile, Nikos Hardalias, evocand o „crestere a numarului de cazuri in ultimele zile”, o „tendinta stabila”.

Grecia a inregistrat pana in prezent 202 decese provocate de COVID-19 si peste 4.200 de infectari, dintre care 28% sunt legate de calatorii in strainatate, in crestere dupa redeschiderea frontierelor pentru turisti la 1 iulie.

De la aceasta data, au existat peste 340 de infectari confirmate in randul celor 1,3 milioane de oameni care au venit in Grecia, potrivit ministrului.

„Insa imaginea epidemiologica a tarii este in forma mai buna decat cea a multor altor” tari, a adaugat Hardalias, in cadrul unui briefing de presa.

Excluzand „impunerea unei izolari generale”, ministrul a anuntat portul obligatoriu al mastii „pentru angajati si clienti” incepand de miercuri in aproape toate spatiile inchise din Grecia.

Orice infractiune va fi pasibila de o amenda de 150 de euro.

„Servicii publice, banci, supermarketuri si magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale si cabinete medicale, saloane de infrumusetarea si de coafura”, a enumerat el.

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spatiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil intr-o tara in care nu exista separatie intre biserica si stat.

Masca era deja obligatorie in transporturile publice si, de pe 20 iulie, in supermarketuri.

Mai mult despre:

Comentarii: