„Noi nu suntem niste fraieri care nu stiu cifrele”. Liviu Dragnea, executat chiar de primarii PSD. Seful PSD minte din nou

politica

Gabriela Firea si Robert Negoita.

Primarul PSD Robert Negoita l-a acuzat, miercuri, de dezinformare pe Liviu Dragnea, dupa ce acesta a sustinut pe Facebook ca primariile vor primi „cel mai mare buget din istoria Romaniei”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut si ea o pozitie similara.

„67 % a fost propunerea AMR, nu 60%. Nu am vazut nicio referire in postare ca primaria Capitalei pierde. (..) Ne va fi foarte greu sa platim creanta ELCEN ca sa nu mai fie probleme cu apa calda in Bucuresti. Aici e lovitura, la termoficare”, a declarat Gabriela Firea in urma intalnirii cu premierul Dancila.

„E adevarat ce spune doamna primar general, s-a luat un procent din bugetul municipalitatii si a fost redistribuit la sectoare. Un alt aspect, noi am solicitat recuperarea la ce am pierdut in 2017. In clasa a 4 a am invatat cum se fac procentele. Noi ar fi trebuit sa avem 67 la suta pentru a recupera pierderile din 2017, pondere in buget, nu suma totala. 77 miliarde in 295 mie nu-mi da 45 la suta, ci 20 %. Cnd o sa ajungem la 30 din cei 295… Noi nu suntem niste fraieri care nu stiu cifrele, legile sau cum circula banii”, a completat Robert Negoita.

Anuntul lui Liviu Dragnea

Comunitatile locale vor avea in 2019 cel mai mare buget din istoria Romaniei: circa 77 miliarde de lei, adica aproape jumatate din valoarea bugetului de stat, anunta intr-o postare pe Facebook liderul PSD Liviu Dragnea, in contextul nemultumirilor exprimate in ultimele zile de primarii de municipii, inclusiv cei din PSD, care reclama ca primesc fonduri insufuciente si faptul ca nu au fost consultati in legatura cu proiectul de bget pe 2019.

„WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITATILE LOCALE: mai mult pentru cei saraci, fara pierderi la cei bogati. Comunitatile locale vor avea in 2019 cel mai mare buget din istoria Romaniei: circa 77 miliarde de lei, adica aproape jumatate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Alesii locali vor pastra toate sumele incasate din impozitul pe venit si vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA”, anunta Dragnea.

El spune ca niciun judet nu va avea mai putin de 400 lei/locuitor, fata de doar 250 anterior, si nicio primarie nu va avea mai putin de 1.200 lei/locuitor fata de doar 750 lei inainte.

„Primariile vor opri direct 60% din incasari, asa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la judet, din care 20% se vor intoarce la aceleasi primarii pentru echilibrare. Si bucurestenii vor avea mai mult decat inainte. Va avea loc o descentralizare a finantelor, alesii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor ramane cu 9 miliarde mai mult decat aveau inainte. De acum, ei vor avea painea si cutitul, dar asta ii obliga sa fie mai responsabili fata de cetateni: mai multa chibzuinta la cheltuielile curente si mai multi bani pentru investitiile asteptate de comunitate”, precizeaza liderul PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: