Noi PERICOLE pentru ranitii din Colectiv, dupa o luna de la incendiu

news

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a lansat un avertisment care ii vizeaza pe ranitii cu arsuri pe suprafete mari din corp, aflati inca in spitale dupa incendiul din Club Colectiv, din 30 octombrie. Acestia, chiar daca au avut o evolutie favorabila, sunt expusi unor riscuri de infectie si de complicatii, ca urmare a scaderii imunitatii.

Victimele din incendiul din Colectiv care sunt inca internate in spitalele din Capitala nu se pot considera in afara oricarui pericol, in ciuda faptului ca unele dintre ele au inregistrat o evolutie favorabila.

„Infectiile nozocomiale (n.r. intraspitalicesti) sunt o realitate la acesti pacienti. Suprafetele arse sunt foarte mari, suporta multiple interventii invazive, iar imunitatea pacientilor este foarte scazuta. Antibioterapia e utilizata in situatia asta, dar se dezvolta rezistenta la antibiotice si se poate intampla si aici, si in Anglia, si in Italia, si in alta tara”, a explicat ministrul Achimas-Cadariu.

„Infectiile nozocomiale nu tin de curatenie, ele apar de la folosirea antibioticelor. Nu are legatura cu curatenia. Problema majora a acestor infectii e suprautilizarea antibioticelor”, a explicat Arafat, citat de Romania TV.

Sase tineri sunt in stare critica, dintr-un total de 38 de pacienti, internati inca in spitalele din Romania. Alte 29 de victime din Colectiv au fost transportate in spitale din strainatate.

Costurile estimative pentru pacientii raniti in clubul Colectiv care au fost transferati in strainatate se ridica la 90.000 – 100.000 de euro pe luna pentru o persoana, dar pot varia in functie de evolutia si complexitatea fiecarui caz in parte. Costurile vor fi acoperite de statul roman, potrivit unei Ordonante de Urgenta a Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: