Noi planuri la Moscova? Kremlinul spune ca „urmareste cu atentie” progresele extremei-drepte in Europa

externe

tratative, Ucraina, Elvetia, nu au sens, Rusia, Dmitri Peskov

Kremlinul a declarat luni ca „observa cu atentie” castigurile inregistrate de partidele de extrema dreapta in alegerile europene, care l-au determinat pe presedintele francez Emmanuel Macron sa anunte alegeri generale anticipate, relateaza The Moscow Times.

„Din cate putem vedea, majoritatea va fi pro-europeana si pro-ucraineana… dar vedem tendinta de crestere a popularitatii partidelor de dreapta”, a declarat reporterilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„In timp ce proeuropenii isi pastreaza pana acum pozitiile de conducere, in timp, pe baza a ceea ce vedem, partidele de dreapta le vor calca pe urme. Observam cu atentie aceste procese”, a adaugat el.

Intrebat daca decizia lui Macron de a convoca alegeri generale surpriza dupa ce Adunarea Nationala al lui Marine Le Pen a provocat o infrangere zdrobitoare partidului sau liberal, Peskov a declarat ca Rusia „nu ar dori sa intervina in aceste chestiuni interne”.

Dar el a spus ca Moscova va urmari indeaproape si acest vot, din cauza atitudinii „extrem de neprietenoase si chiar ostile fata de tara noastra” a liderilor francezi.

Le Pen are legaturi istorice pro-Rusia, dar si-a distantat partidul de Moscova de la lansarea invaziei acesteia in Ucraina in februarie 2022. Cu toate acestea, ea a criticat amploarea ajutorului militar pe care Macron vrea sa il acorde Kievului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: